Paprikában és eperben találtak vegyszermaradékot

Paprikában és eperben találtak vegyszermaradékot

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Marokkói paprikában és magyarországi eperben talált a megengedett egészségügyi határérték feletti mennyiségben vegyszer- maradékokat a Levegő Munkacsoport. A civil szervezet Vegyszerezett világ elnevezésű kampánya részeként három áruházlánc – a Tesco, az Auchan és a Plus – üzleteiben szerezte be a 17 eper- és a 16 paprikamintát.
Paprikában és eperben találtak vegyszermaradékot

A paprikaminták közül tíz esetben volt kimutatható vegyszermaradék. Egy miskolci Auchan áruházban a Marokkóból származó paprikában a dimethoate (rákkeltő anyagként számon tartott vegyi anyag, a szaporodási képességeket károsító hatása is ismert) nevű rovarirtó szer koncentrációja közel hétszerese volt a megengedettnek.

A Levegő Munkacsoport közleményében sürgeti a magyarországi élelmiszerforgalmazó láncokat, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a szennyezett termékek kiszoruljanak az áruházakból.
A Levegő Munkacsoport a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának akkreditált Analitikai Laboratóriumában végeztette a minták vizsgálatát. A megvizsgált epermintákból csak négy esetben nem lehetett vegyszermaradékokat kimutatni, míg a maradék tizenhárom esetben találtak az emberi szervezetre káros anyagokat.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bika tenyésztésbe vétele

a magyar tarka és a hasonló jellegű fajták bikái, általában 15 hónapos korban,... Tovább

Marnie (Br. 6429 f)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.7