Könnyítést a hazai vágóhidaknak

Könnyítést a hazai vágóhidaknak

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A húsminősítési eljárás akadályozza a piacra jutást - állítja Lengyel Zoltán országgyúlési képviselő. Ezért amagyar piacra termelő vágóhidak terheinek enyhítését kérte a kormánytól az MDF nevében. A politikus szorgalmazta, hogy ezeknek a vágóhidaknak ne kelljen húsminősítési eljárás alá vetniük a helyben történő felhasználás céljára levágott állatok húsát.
Könnyítést a hazai vágóhidaknak

Hozzátette: a húsvizsgálat elvégzése elengedhetetlen, de a helyben fogyasztásra vágott állatok esetében a minősítés, azaz az osztályba sorolás nélkülözhető lépés.

A hazai áruk piacra jutásának egyik legnagyobb akadálya a túlbonyolított minősítési eljárás - jelentette ki Lengyel Zoltán. Hozzátette: azt szeretnék, ha heti tíz vágásig nem kellene minősíteni, valamint minősítési díjat fizetni, így a kisebb vágóhidak heti 50-80 ezer forintos költségtől mentesülnének.
A politikus közölte, hogy a hatósági állatorvosok egyetértenek a kezdeményezéssel. Hozzátette: a közelmúltban kirobban fuzáriumbotrány rávilágított arra, hogy tovább kell fejleszteni az élelmiszerellenőrzés hatékonyságát, és meg kell könnyíteni a jó minőségű hazai élelmiszerek piacra jutását.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fajtabélyeg

a —>fajta valamennyi egyedén észlelhető jellegzetesség (alkat, szín stb.). Tovább

kenderfélék (Cannabinaceae)

a kétszikűek egyik családja, lágy szárú, kétlaki növények. Fontos ipari növény a kender,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés