Abony lesz a magyar minta

Abony lesz a magyar minta

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több mint kétmilliárd forintból egymással összekapcsolt, de külön is működőképes modulokból álló energiafarm létesítésére készül az Abonyi Mezőgazdasági TESZ Zrt. – olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában. A tervek szerint jövőre 15 ezer tonna kapacitású bioetanol üzem építését kezdik meg.
Abony lesz a magyar minta

Viszlai Béla igazgatósági tag – a lap tájékoztatása szerint – a közelmúltban egy konferencián elmondta, hogy cége egyszerre foglalkozik növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és biogáz-hasznosítással. A társaság bioetanol termelésre és üvegházi gazdálkodásra is készül. Ezzel 100-120 új munkahelyet is létesít a cég.

A tervek szerint jövőre 15 ezer tonna kapacitású bioetanol üzem építését kezdik meg. A gyártás melléktermékeként kikerülő szeszmoslékot a biogázüzemben tervezik hasznosítani, és takarmányozásra használják, míg a biogázüzem melléktermékei közül a szilárd biohumuszt a talaj javítására, a folyékony mellékterméket pedig öntözésre hasznosítják, míg az üzem hulladékhőjével az üvegházakat fűtenék.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fülcsonkítás

egyes kutyafajtákon az állat tetszetőssebbé tételét szolgáló v. más állatfajban a... Tovább

osztódó szövet (merisztéma)

egymáshoz szorosan illeszkedő, sokszögletű, vékony, főként pektinből álló sejtfalú,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés