Abony lesz a magyar minta

Abony lesz a magyar minta

Hirdetés

Több mint kétmilliárd forintból egymással összekapcsolt, de külön is működőképes modulokból álló energiafarm létesítésére készül az Abonyi Mezőgazdasági TESZ Zrt. – olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában. A tervek szerint jövőre 15 ezer tonna kapacitású bioetanol üzem építését kezdik meg.
Abony lesz a magyar minta

Viszlai Béla igazgatósági tag – a lap tájékoztatása szerint – a közelmúltban egy konferencián elmondta, hogy cége egyszerre foglalkozik növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és biogáz-hasznosítással. A társaság bioetanol termelésre és üvegházi gazdálkodásra is készül. Ezzel 100-120 új munkahelyet is létesít a cég.

A tervek szerint jövőre 15 ezer tonna kapacitású bioetanol üzem építését kezdik meg. A gyártás melléktermékeként kikerülő szeszmoslékot a biogázüzemben tervezik hasznosítani, és takarmányozásra használják, míg a biogázüzem melléktermékei közül a szilárd biohumuszt a talaj javítására, a folyékony mellékterméket pedig öntözésre hasznosítják, míg az üzem hulladékhőjével az üvegházakat fűtenék.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

ivarérettség

az az életkori szakasz, amikor az állati (és az emberi) szervezet már érett, életképes... Tovább

kenderfélék (Cannabinaceae)

a kétszikűek egyik családja, lágy szárú, kétlaki növények. Fontos ipari növény a kender,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.