Út a munkához

Hirdetés

Út a munkához

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Új lehetőséggel, a mezőgazdasági idényjellegű munkával bővült az „Út a munkához program" – jelentette be Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.
Út a munkához

A mezőgazdasági idénymunka keretében történő foglalkoztatás-bővítéséről szóló program célja, hogy munkalehetőséget biztosítson elsősorban a rendelkezésre állási támogatásban (rát), másodsorban pedig a nyilvántartott álláskeresők számára.

Az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás a mezőgazdasági vállalkozók nyári munkaerő-szükségleteinek kielégítésére is alkalmas. A program segítségével előreláthatólag több tízezer mezőgazdasági idénymunkás foglalkoztatása valósítható meg a nyári időszakban.

A mezőgazdasági munkaerőigények kielégítését egy több lépésből álló toborzási folyamat előzi majd meg. Elsőként a vállalkozóknak 2 héttel a munkavégzés előtt be kell jelentenie igényét az adott munkaügyi kirendeltségen. Ezután az önkormányzat kiválogatja az adatbázisból a rát-ban részesülőket, valamint a regisztrált álláskeresőket, s erről a listáról kiértesíti a vállalkozókat.
A munkáltatónak 3 nappal a munka megkezdése előtt be kell jelenteni a munkakezdés pontos idejét. A kirendeltség megküldi a munkára vonatkozó adatokat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnek, aki így nyomon követheti a vállalkozónál folyó idénymunkát.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

véralvadás

A ->vérplazmában oldott állapotban lévő fehérjének, a fibrinogénnek fibrinszálakká való... Tovább

hízékonyságvizsgálat

a hústermelő képesség örökítő értékének megállapítása, az utódok termelése alapján,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.