Traktor- és kombájntámogatásért tárgyalunk Brüsszelben, vidékfejlesztési program, mezőgazdasági géptámogatás , Európai Bizottság, műszaki fejlesztésre, gépvásárlás, hazai gazdák, állatjólét, energiafe

Hirdetés

Traktor- és kombájntámogatásért tárgyalunk Brüsszelben

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rövidesen megszülethet a megegyezés a vidékfejlesztési program részét képező mezőgazdasági géptámogatás utolsó vitatott pontjairól az Európai Bizottságban. Évi 40-42 milliárd forint sorsáról van szó, ennyit lehet majd műszaki fejlesztésre, gépvásárlásra költeni.
Traktor- és kombájntámogatásért tárgyalunk Brüsszelben, vidékfejlesztési program, mezőgazdasági géptámogatás , Európai Bizottság, műszaki fejlesztésre, gépvásárlás, hazai gazdák, állatjólét, energiafe

Így saját forrásokkal kiegészítve évente összesen mintegy 120 milliárd forintért vásárolhatnak új gépet. A Brüsszellel való érdekellentét abban áll, hogy ha - a gépvásárlás révén - javul a hazai gazdák versenyképessége, akkor nőhet a magyar termelés volumene. Információink szerint tegnap Brüsszelben erről volt szó. A magyar tárgyalók célja, hogy traktort, vetőgépet és kombájnt is lehetne támogatással vásárolni.


Elfogadták viszont azokat a támogatási módozatokat, amelyek révén a szerkezetátalakítás, az állatjólét javítása, az energiafelhasználás csökkentése címén lehet majd támogatással új gépet, eszközt vásárolni. A kertészeti és az állattenyésztést szolgáló gépeknél 35, a szántóföldi növénytermesztést szolgáló gépeknél 25 százalékos lehet a támogatás. Mint Ficsor Ádám, az agrártárca szakállamtitkára lapunknak elmondta, rövidesen véglegesítik a 95 ezer gépet tartalmazó katalógust a minisztérium honlapján, a támogatáshoz tartozó rendelet pedig április elején megjelenik meg. Az előfordulhat, hogy a szántóföldi gépek ügyében később jutnak egyezségre Brüszszelben, ekkor ezzel később kiegészítik a jogszabályt.

Hirdetés

Forrás: Népszabadság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

leándermérgezés

nagyobb mennyiségű leánderlevél felvételekor alakul ki lóban, szm.-ban, vízibfi.-ban.... Tovább

fagyvédelem baktériummal

külföldön —>génsebészeti beavatkozással változtatták meg a Pseudomonas syringae... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.