Új törvény készül az energiaerdőkre

Új törvény készül az energiaerdőkre

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egyes felmérések szerint a hazai energia termelés mintegy 12 százalékát adhatnák a biomassza alapú erőművek. Az erőművekben felhasznált faaprítékokért komoly verseny alakult ki, az elmúlt hetekben például sokat lehetett hallani arról, hogy a tüzéptelepekről eltűntek a lakosság számára fenntartott tüzelők.
Új törvény készül az energiaerdőkre , energia ültetvény, kulturnövény, technológia, miszkantusz, energia nád,japán fűz,olasz fűz,akác, nyár

Bíró Tamás a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megújuló energiaforrásokért felelős referense elmondta, hogy a szaktárca tervez egy úgynevezett fás szárú energia ültetvény rendelet,tehát az erdőtörvény hatálya alól kikerül a fásszárú energiaültetvényekre vonatkozó szabályozás amely január 1-én lép hatályba. Ebben a rendeletben, vagy ebben a tervezetben csak kulturnövényekről beszélnek, vagy milyen növények kerülnének bele, mert elég nagy a bizonytalanság a gazdák között. Magyarországon több mint ezer hektáron telepítéseket végeznek, tehát kísérleti technológiákat végeznek, de a törvény lehetővé teszi azt, hogy azokat a fajtákat, amik már jól működnek, és jól termelhetők Európában, azokat a fajtákat itt is honosítjuk. Például a miszkantusz, az energia nád, a japán fűz, az olasz fűz, az akác, a nyár, illetve egyéb fás szárú energiaültetvények.

Hirdetés

 

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

orrhosszúság

a belső szemzúgokat (szemszögleteket) összekötő egyenes távolsága lovon a szájnyílásig,... Tovább

fejespenészek (Mucorales)

a moszatgombák osztályának egyik rendje; zömmel szerves anyagokon (kenyéren, gyümölcsön,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 5.0