Mely szobanövények a legnépszerűbbek az évben? Íme, a top10 szobanövény 2021-ben

hirdetes

A 10 legjobb szobanövény: kötelező szobanövények 2022

TK, ZH
Szobaliliom

 Ha nem nagy figyelmet tudunk adni nekik, próbáljuk ki ezeket:


•    Szobai futóka

Gondozása igen egyszerű, szépen fejlődnek szinte bármilyen környezetben. Jól mutathatnak a fürdőszobától kezdve az irodáig bárhol. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy közvetlen napfénynek ne tegyük ki őket.


•    Legénypálma

Tartása során kettő fontos dologra kell figyelnünk, ne helyezzük tűző napra, és kerüljük a túlöntözést. A hideg huzatos helyet még nem kedveli, de ezen kívül egy nagyon dekoratív, mégis igénytelen, népszerű növényről beszélünk.


Ha például kevés fényigényű növényt keresünk, például egy irodai beállításokhoz, alkalmasak lehetnek a következők:


•    Nyílgyökér

Smaragdzöld színű leveleivel szépen feldobja a helyiséget. Melegigényes növény, tehát mindig legalább 18°C-ot kell neki biztosítani. Télen nincs magas vízigénye, csak nyáron és tavasszal.

hirdetes


•    Szerencsebambusz

A kínai kultúra szerint az összekötött bambusznövények szárának száma alapján különböző jelentéssel bírhatnak, például a két szár az igaz szerelmet és a kettős szerencsét szimbolizálja, a hét szár jó egészséget hoz. Locsoláskor figyeljünk, hogy csak a gyökerét érje a víz, nem szereti, ha vizes a szára. Mindig tartsuk nedvesen földjét.

A szerencsésebb kertészek, akiknek napos szobáik vannak, elgondolkodhatnak a következő növényeken:


•    Vadkakaó

A meleg és fényigényes helyeket kedveli, például egy világos nappali jó választás lehet. Közepesen vízigényes növény, mérsékelten tartsuk nyirkosan a földjét.

hirdetes


•    Kroton

Kifejezetten szereti a magas páratartalmat és hőmérsékletet, mivel trópusi eredetű növény. 15°C alá nem szabad hagyni, hogy essen a hőmérséklet körülötte. Óvjuk a huzattól. Télen érdemes permetezni, mert a fűtés miatt kiszáradhat a levegő.


Virágzó szobanövények


A legjobb növények, hogy feldobjuk a szoba hangulatát. Az ünnepek körül gyakran találkozhatunk például Amarillisz hagymákkal. Ezeket könnyen kihajtathatjuk vízben vagy virágföldben. Elbűvölő bentre való virágok lehetnek:


•    Orchidea
•    Begónia
•    Szobaliliom
•    Vitorlavirág
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Jártál már a magyar sík vidéken? Rengeteg programmal vár a pásztorok földje, a Hortobágy!

Tudtad, hogy az ország első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park volt? Gazdag programkínálattal találkozhatunk, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelőt!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


Linhart-féle kosaras csávázás

Linhart György által kifejlesztett eljárás, amellyel gombás betegségek kártétele ellen a... Tovább

alloxidum-nátrium-hatóanyagú gyomirtó szer

a ->szelektív hatású gyomirtó szerek csoportjába tartozik. A magról kelő egyszikű gyomokat... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek