Az MSZP szerint több tízmilliárd forintos kárt okozhat a mezőgazdaságnak, ha azokat a jogszabályokat alkalmazni kezdik, amelyeket a közelmúltban fogadtak el.

Több tízmilliárd forintos kár jogszabályokkal

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az MSZP szerint több tízmilliárd forintos kárt okozhat a mezőgazdaságnak, ha azokat a jogszabályokat alkalmazni kezdik, amelyeket a közelmúltban fogadtak el.
A közelmúltban elfogadott jogszabályok milliárdos károkat okozhatnak.

Nagy károkat okozhatnak az elfogadott jogszabályok a mezőgazdaságban
Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a mezőgazdasági termelőket rendkívül negatív módon érinti a bevezetendő termékdíj, amely 25 milliárd forinttal terheli meg az ágazat szereplőit.
Emellett a kötelező bérfejlesztés, amely szintén törvényileg lesz előírva, mintegy 30 milliárd forintnyi többletkiadást jelenthet az ágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak - jelentette ki, megjegyezte, hogy ezt az összeget vagy kifizetik a vállalkozások, vagy eleshetnek a nemzeti támogatásoktól, amelynek éves összege 65 milliárd forint.
Amennyiben az újjászervezett agrárkamara megkezdi működését, úgy az agrárvállalkozások szintén több milliárd forintos tagdíj-befizetéssel számolhatnak - folytatta. Ezt az MSZP-s országgyűlési képviselő egyszerűen sarcnak nevezte.
Ugyancsak nehezményezte a népegészségügyi termékdíj, "hamburgeradó" bevezetését, amely szerinte szintén nagymértékben sújtja majd az élelmiszer-előállítókat.
A nemzeti vidékstratégiáról szólva azt közölte, hogy "az rossz helyzetelemezésre rossz válaszokat ad", ezért úgy vélte, hogy e helyett egy új törvényt kellene alkotni, amely rendezi például a történelmi bázis ügyét, hogy a magyar mezőgazdaságban dolgozókat 2014-től ne érje mintegy évi 100 milliárd forintos veszteség. Szerinte ugyanis ennyi lehet az a kár, amely a történelmi bázis meghatározásának elmaradása következtében keletkezhet a magyar agráriumban az unió új költségvetési időszakában.
A magyar mezőgazdaság második szétverése folyik, és a mostani agrárpolitika helyett az előző kormány elkezdett intézkedéseit kellene folytatni - összegezte véleményét.
Hirdetés

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

szőr

Az emlősök köztakarójának szaruanyagból álló képződménye; összessége a szőrzet. A sz.... Tovább

farinotom

a gabona —>acélosságának meghatározására szolgáló készülék. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.