Több mint 100 millió forint zöld civil programokra, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium , pályázat, Nemzeti Környezetvédelmi Program , természetvédelmi tevékenységek, klímaváltozás, konferencia

Több mint 100 millió forint zöld civil programokra

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) a zöld társadalmi szervezetek környezet - és természetvédelmi célú programjainak támogatására tavaly decemberben hirdette meg a Zöld Forrás Pályázatot, amelynek 3 fő célkitűzésére összesen 475 pályázat érkezett, ezek 535 programot tartalmaztak. Összesen 103 millió 850 ezer forintra pályázhattak az indulók, egy pályázatban több program is szerepelhetett. A pályázati felhívás 3 fő témakört tartalmazott: a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósulását segítő civil kezdeményezések, a környezeti nevelés, valamint klímaváltozással kapcsolatos hazai tennivalók szerepeltek a kiemelt célok között.
Több mint 100 millió forint zöld civil programokra, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium , pályázat, Nemzeti Környezetvédelmi Program , természetvédelmi tevékenységek, klímaváltozás, konferencia

A Nemzeti Környezetvédelmi Program sokrétű témakörei közül kiemelkedő szerep jutott a hagyományos természetvédelmi tevékenységeknek, a legtöbb pályázat fajvédelmi, élőhely-rehabilitációs témakörben érkezett be. A másik fő terület a környezettudatos szemléletformálás volt, amely számos különböző témakört ölelt fel: így a tanácsadó irodák működtetése, konferenciaszervezés, különböző tevékenységformák gyermekeknek, lakosságot megcélzó akciók és tanfolyamok, kiadványok összeállítása és terjesztése, tanösvények kialakítása.

További népszerű terület volt a hulladékgazdálkodás témaköre, amelynek keretében a szelektív gyűjtés és a komposztálás népszerűsítését, valamint az illegális lerakók felszámolását célzó pályázatok kerültek túlsúlyba, de sajnos az elsődleges prioritást élvező hulladék-megelőzés kérdése nem jelent meg. A vízügyes témakörök is főképp természetvédelmi jellegűek voltak, amennyiben patak- és folyótisztításokat terveznek.

Hirdetés

A pályázatok keretében a civil szervezetek számos olyan feladatot vállalnak, amelyek kiemelkedő fontosságúak a hazai környezet- és természetvédelem és a vízügy területén.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

zúzódás

a lágy szövetek összenyomódásával, kisebb-nagyobb >vérzésekkel járó apró és sokszoros... Tovább

Szárszilárdító Moddus 250 EC

Kalászosok növekedésszabályzó készítménye, rövidíti az ízközöket és javítja a szár... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés