Tisztított szennyvíz jut a Mosoni-Dunába Győrnél

Tisztított szennyvíz jut a Mosoni-Dunába Győrnél

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A szennyvíztisztító mű megépítése volt az elmúlt négy év egyik legjelentősebb infrastrukturális beruházása Győrött. A létesítmény európai uniós támogatással 5,2 milliárd forintból valósult meg. A telep naponta 40 ezer köbméter kapacitással 95 százalékos tisztasági fokú vizet juttat a Dunába. A hátramaradt iszapból rothasztással metángázt nyernek, amelyet villamosenergia termelésre használják.
Tisztított szennyvíz jut a Mosoni-Dunába Győrnél, szennyvíztisztító mű, infrastrukturális beruházás, telep, ISPA program, költség, vízminőség javulás

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A telep igényeinek 40 százalékát abból fedezik. A rothasztott iszap komposztálás után kiváló talajjavító anyag.

A beruházás legfontosabb eredménye, hogy a Mosoni-Duna mentesül a korábbi nagyfokú szennyezőanyag terheléstől. A beruházási költségek több mint felét az Európai Unió ISPA programja keretében nyerte el a győri önkormányzat és az állam is jelentős összeggel járult hozzá a költségekhez.

Hirdetés

Az idén augusztusban átadott telep üzembe helyezésével jelentős vízminőség javulásra számítanak a szakemberek a Mosoni-Dunán.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: mti

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Szegedi Tudományegyetem

Egyetem Mezõgazdasági Fõiskolai Kar Cím:... Tovább

Rovarölo Karate Zeon 5 CS

A mikrokapszulázott Karate Zeon a korábbi EC, WG formulációkkal szemben hosszabb hatástartamú,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés