Több mint tízmilliárd forintot fordítanak a halászati beruházásokra

Hirdetés

Több mint tízmilliárd forintot fordítanak a halászati beruházásokra

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az Európai Halászati Alapból 2007. és 2013. között 34,8 millió euró, a nemzeti hozzájárulással kiegészülve 46,8 millió euró, azaz mintegy 13,3 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta Sirman Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára, aki hozzátette, hogy az összeget főleg a belvízi halászatra lehet fordítani.
Több mint tízmilliárd forintot fordítanak a halászati beruházásokra

Magyarország megalkotta az ország egész területére vonatkozó Halászati Operatív Programját. A több mint 13 milliárd forintos támogatást főként belvízi halászatra és halászati termékek feldolgozására lehet igénybe venni.

Az Európai Halászati Alapból 2007. és 2013. között 34,8 millió euró, a nemzeti hozzájárulással kiegészülve 46,8 millió euró, azaz mintegy 13,3 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta Sirman Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára, aki hozzátette, hogy az összeget főleg a belvízi halászatra, az "akvakultúra" fejlesztésére, halászati termékek feldolgozására, halfeldolgozók korszerűsítésére lehet fordítani.

Hirdetés


A program elsődleges céljának nevezte a szakállamtitkár, hogy növekedjen Magyarországon a halfogyasztás, illetve, hogy nagyobb legyen a magyar haltermékek iránti igény az Európai Unióban. A szakállamtitkár elmondta, hogy az unióban átlagosan 22 kilogramm halat fogyaszt egy személy évente, Magyarország az utolsó helyen áll a négy kilogrammos évenkénti fogyasztással.
A leghamarabb elérendő célnak nevezte, hogy felzárkózzon az ország a mostani utolsó előtti helyezetthez, hogy Magyarország elérje a 6 kilogrammos évenkénti átlagos fogyasztást. Az elmúlt öt-hat évben valamelyest Magyarországon is emelkedett a halfogyasztás mennyisége. Sirman Ferenc bejelentette: június 1-jétől lehet benyújtani a pályázatokat a Halászati Operatív Program keretében.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

számtani középérték

az az érték, amelytől az adatok eltérésének összege 0; azért, mert a plusz és a mínusz... Tovább

dinokap hatóanyagú gombaölő szerek

a lisztharmat ellen hatásos szerves hatóanyagok egyik első képviselője a dinokap; kénpótló... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.