Országos tűzgyújtási tilalom

Országos tűzgyújtási tilalom

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2006. augusztus 3-tól átmeneti időre országos tűzgyújtási korlátozást rendel el.
Országos tűzgyújtási tilalom, környezetvédelem

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

2006. augusztus 3-tól az ország teljes területén lévő erdőkben és az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területen - a kijelölt tűzrakó helyen is - valamint a közút-és vasút menti fásításokban mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag és gazégetést is, átmeneti időre tilos.
 
Felhívjuk az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő dohányneműt eldobni nem szabad, azt minden esetben gondosan el kell oltani.
 
Kérjük a közúton és vasúton utazókat, hogy égő cigaretta csikket és dohányneműt ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek
 
A vágástéri hulladék égetése az erdőben a megelőző tűzvédelmi előírások betartása mellett a tilalom időszakában is végezhető. Az égetést a 12/1997. (II. 26.) BM rendelet 7.§ további (4)-(8) bekezdéseiben foglalt megelőző tűzvédelmi előírások szigorú betartása mellett lehet csak végrehajtani. Az égetésnél figyelembe kell továbbá venni a 35/1996. (XII.29.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat tűzveszélyes tevékenység végzésére vonatkozó követelményeit is.
 
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.
 
A tilalom feloldására az FVM a fokozott tűzveszély elmúltával intézkedik.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

vetésforgó

A szántóföldi növények térben és időben meghatározott sorrendje. Azon a felismerésen... Tovább

hemoglobin (vörösvérfesték)

az állati és az emberi szervezetben az oxigén és a szén-dioxid szállításában részt vevő... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés