Kérelmet írhatnak a gazdák a 2008. január 1-je után tévesen befizetett tenyésztési hozzájárulásuk visszaigénylésére – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.

Tévesen befizetett tenyésztési hozzájárulás

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Kérelmet írhatnak a gazdák a 2008. január 1-je után tévesen befizetett tenyésztési hozzájárulásuk vissza- igénylésére – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.
Kérelem után visszafizetik a tévesen befizetett tenyésztési hozzájárulást.
A pénz visszafizetését az kérheti, aki 2008. január 1-jét követően – a 2008. január 1-jét követő időszakra vonatkozóan – tenyésztési hozzájárulást a fejezeti kezelésű „Állattenyésztési, tenyésztésszervezési” 10032000-01220191-54000007 számú előirányzat-felhasználási keretszámlára.


Írásban kell kérni a tenyésztési hozzájárulás visszafizetését

HirdetésAz egyes adótörvények módosításáról szóló 2007. évi CXXVI. törvény 459. §-a – az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény 13. §-ának és mellékletének hatályon kívül helyezésével – 2008. január 1-től megszűntette a tenyésztési hozzájárulást és annak befizetési kötelezettségét – emlékeztetett közleményében a VM. A visszaigénylési kérelmet írásban a VM Költségvetési és Gazdálkodási Főosztályára (1055 Budapest, Kossuth tér 11.) kell benyújtani.

A tárca közleménye szerint a kérelemnek tartalmaznia kell a befizető adatait (név, cím, adószám); a befizetés jogcímét; a befizetett összeg dátum szerinti tételes összesítését; a befizetést igazoló dokumentum (átutalási megbízás, bankszámla-kivonat, stb.) másolatát; a befizető nyilatkozatát arról, hogy a visszaigénylés a 2008. január 1-je utáni időszakra, és nem az azt megelőző időszakra vonatkozó tenyésztési hozzájárulás befizetésre vonatkozik; felvásárló esetén pedig nyilatkozatot arról, hogy a visszaigényelt tenyésztési hozzájárulást a visszaigénylő felvásárló továbbítani fogja annak, akitől a felvásárlás során a tenyésztési hozzájárulás összegét levonta. A tévesen befizetett tenyésztési hozzájárulás visszatérítésére az öt éves elévülés időn belül kerülhet sor – áll a közleményben.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

káros N-asszimiláció

a talajmikrobáknak szervesanyag-bontó tevékenységükhöz nitrogénre van szükségük. Ha a... Tovább

köztakaró (kültakaró)

az állati testet borító, annak a külső környezettel érintkező része. Funkciója elsősorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés