Már a tésztaipart is elérte a feketegazdaság

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Stagnál a magyarországi tésztapiac, de nem az import, hanem a feketegazdaság szorongatja inkább a gyártókat - írta a Világgazdaság. A lap szerdai számában a hazai tésztagyártás első két szereplője nyilatkozik a piaci helyzetről. Káhn Norbert, a Gyermely Zrt. kereskedelmi igazgatója szerint az év második felénél előbb aligha várható bővülés.
Stagnál a magyarországi tésztapiac, de nem az import, hanem a feketegazdaság szorongatja inkább a gyártókat - írta a Világgazdaság.A lap szerdai számában a hazai tésztagyártás első két szereplője nyilatkozik a piaci helyzetről. Káhn Norbert, a Gyermely Zrt. kereskedelmi igazgatója szerint az év második felénél előbb aligha várható bővülés a száraztésztapiacon, ám ez is csak arra lesz elég, hogy az ágazat tavalyi eredményét tudja megismételni. Sárik Ferenc, a második piaci szereplőként nyilvántartott Cerbona Zrt. marketing vezetője viszont úgy nyilatkozott, hogy a tészta iránti kereslet növekedését látják a piacon.A válság nem kezdte ki a tésztapiacot, tavaly 1-2 százalékkal még nőtt is az értékesítés, azonban gyorsabban terjednek az olcsóbb kereskedelmi márkák, és több volt a kedvezményes értékesítés is - teszi hozzá a lap a Nielsen piackutató adatai alapján.
Hirdetés
Káhn Norbert elmondta, hogy a búza ára csökkent, a tojásé emelkedett, az alapanyagárak összességében nőttek, ugyanakkor a forint erősödése csökkentette az import nyomását.Ezzel ellentétes hatást okozott azonban a lap szerint, hogy az áfa emelkedését követően a tésztagyártók is a feketegazdaság előretörését tapasztalták. Annak mértékét 30 százalékra becsülik.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

malacelhullási veszteség

egy-egy sertéstenyészetben a malacok elhullásából adódó veszteség mértékének... Tovább

árbevétel

az értékesített termékek és szolgáltatások ellenértéke, amely a vállalat bankszámlájára... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 118

Átlagos értékelés: 4.7