Termőföldért életjáradék, ötödször

Hirdetés

Nemzeti Vagyon- gazdálkodási Tanács (NVT) jóváhagyta a Termőföldért életjáradékot program ötödik ütemének meghirdetéséről szóló pályázati felhívást. A programban azok vehetnek részt, akik úgy gondolják, hogy termőföldjüket a havonta a nyugdíjjal együtt folyósított, meghatározott összegű életjáradékért az államnak adják át.
A projekt kettős célt szolgál: egyrészt szociális szempontokat is mérlegelve járuljon hozzá a szétaprózott földtulajdoni struktúra átalakításához, másrészt teremtődjenek meg a feltételek ahhoz, hogy az állam a gazdálkodókat hozzásegítse az EU-ban is helytállni képes birtokszerkezet kialakításához – írta a nol.hu. A program anyagi biztonságot jelent a földtulajdonnal rendelkező időskorúak számára, hozzásegíti őket életkörülményeik javításához.Az NVT a pályázatok benyújtására nyitva álló határidőt a 2010. április 19. napjától 2010. június 18. napjáig terjedő időszakban határozta meg. A pályázatok benyújtására az MNV Zrt. felajánlott földterület fekvése szerinti illetékes megyei területi irodáin, munkanapokon lesz lehetőség. Az értéktanusítvány, illetve a benyújtott dokumentumok ellenőrzése után kezdődik a pályázatok bírálata, majd a tényleges szerződéskötés.
Hirdetés
Az MNV Zrt. úgy vásárol az állam javára jogosultanként legfeljebb 20 hektár területnagyságú, külterületi termőföldet, összesen nem több mint 3 millió forint értékben, hogy annak ellenértékeként életjáradékot fizet. Ezen területnagyság és termőföldérték számítása során a pályázóval már korábban megkötött életjáradéki szerződés tartalmát is figyelembe kell venni.
Hirdetés
A program felső korlátja 18 498 hektár maximális területnagyságban és 8,3 milliárd forint összesített termőföldértékben került meghatározásra. A pályázati felhívás nem teszi lehetővé erdő művelési ágú ingatlanként nyilvántartott vagy erdő alrészletet tartalmazó termőföld felajánlását.A benyújtható pályázatok száma akár 20 ezret is elérheti. Az életjáradék összege a szerződéskötés évét követő minden év március 1-től az előző évben megvalósult átlagos nyugdíjemelés százalékos mértékével emelkedik.

Forrás: Eu-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

félstabil takarmányozó

az istállóba beépített takarmányozási gépek, berendezések közül azok, amelyek ugyan munka... Tovább

orsóférgesség

háziállataink leggyakoribb bélférgessége, amelyet állatfajok szerint más és más, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.