Termőföldért életjáradék, ötödször

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nemzeti Vagyon- gazdálkodási Tanács (NVT) jóváhagyta a Termőföldért életjáradékot program ötödik ütemének meghirdetéséről szóló pályázati felhívást. A programban azok vehetnek részt, akik úgy gondolják, hogy termőföldjüket a havonta a nyugdíjjal együtt folyósított, meghatározott összegű életjáradékért az államnak adják át.
A projekt kettős célt szolgál: egyrészt szociális szempontokat is mérlegelve járuljon hozzá a szétaprózott földtulajdoni struktúra átalakításához, másrészt teremtődjenek meg a feltételek ahhoz, hogy az állam a gazdálkodókat hozzásegítse az EU-ban is helytállni képes birtokszerkezet kialakításához – írta a nol.hu. A program anyagi biztonságot jelent a földtulajdonnal rendelkező időskorúak számára, hozzásegíti őket életkörülményeik javításához.Az NVT a pályázatok benyújtására nyitva álló határidőt a 2010. április 19. napjától 2010. június 18. napjáig terjedő időszakban határozta meg. A pályázatok benyújtására az MNV Zrt. felajánlott földterület fekvése szerinti illetékes megyei területi irodáin, munkanapokon lesz lehetőség. Az értéktanusítvány, illetve a benyújtott dokumentumok ellenőrzése után kezdődik a pályázatok bírálata, majd a tényleges szerződéskötés.
Hirdetés
Az MNV Zrt. úgy vásárol az állam javára jogosultanként legfeljebb 20 hektár területnagyságú, külterületi termőföldet, összesen nem több mint 3 millió forint értékben, hogy annak ellenértékeként életjáradékot fizet. Ezen területnagyság és termőföldérték számítása során a pályázóval már korábban megkötött életjáradéki szerződés tartalmát is figyelembe kell venni.
Hirdetés
A program felső korlátja 18 498 hektár maximális területnagyságban és 8,3 milliárd forint összesített termőföldértékben került meghatározásra. A pályázati felhívás nem teszi lehetővé erdő művelési ágú ingatlanként nyilvántartott vagy erdő alrészletet tartalmazó termőföld felajánlását.A benyújtható pályázatok száma akár 20 ezret is elérheti. Az életjáradék összege a szerződéskötés évét követő minden év március 1-től az előző évben megvalósult átlagos nyugdíjemelés százalékos mértékével emelkedik.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

értékmérő tulajdonság

1. (növ.) A vetőmag v. vetőanyag számszerűsíthető külső és belső tulajdonsága, amelyből... Tovább

előrejelzés

az okszerű, integrált növényvédelem jellemzője, hogy a növényvédelmi kezeléseket akkor... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés