Elérték céljukat a tejtüntetések?

Elérték céljukat a tejtüntetések?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Brüsszeli tanácskozásukon a vaj és a sovány tejpor intervenciós felvásárlási időszakának meg- hosszabbításáról döntöttek az EU mezőgazdasági miniszterei. Továbbra is bajban vannak a termelők. Az Európai Bizottság javaslata értelmében az eredetileg augusztus végéig tartó intervenciós periódus végét 2010 februárjáig, szükség esetén pedig még egy évvel kitolhatnák.
Elérték céljukat a tejtüntetések?

A tervezett beavatkozást a tejtermelők elmúlt hetekben tartott látványos tüntetései és egyéb tiltakozásai váltották ki. Egyes tagállamokban a néhány hónappal korábbi szint felére estek a tej piaci felvásárlási árai a kereslet összeomlása miatt, s ez rengeteg termelőt teljesen ellehetetlenített.

Az EU-ban a vaj és a sovány tejpor felvásárlási időszaka hagyományosan március 1-jétől augusztus 31-ig tart. Most azonban az árak stabilizálása és a gazdák „tisztes életszínvonalának biztosítása” érdekében meg kellene ezt hosszabbítani – érvel a bizottság.
Mások azonban arra mutatnak rá, hogy az idei felvásárlási periódusban már eddig is 81 ezer tonna vaj és 206 ezer tonna sovány tejpor került az uniós intervenciós raktárakba, ez messze meghaladta a szokásos 30, illetve 109 ezer tonnás limitet – lassan tehát a nyolcvanas-kilencvenes évek eladhatatlan intervenciós vajkészlethegyeinek újbóli megjelenése fenyeget.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

télállóság

A szélsőséges,zord téli időjárással szembeni ellenálló képesség. (fagyállóság) Tovább

hidrogén (H)

a periódusos rendszer első eleme; a Földön elemi állapotban csak kis mennyiségben fordul elő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9