50 filléres támogatás a tejtermelőknek

Hirdetés

50 filléres támogatás a tejtermelőknek

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A magyar tejtermelők szerint az unió által megszavazott 280 millió eurós különtámogatás nem sokat segít a helyzetükön. A keretösszegből körülbelül 890 millió forint jut közvetlenül a magyar tejesgazdáknak, ez tejkvóta- kilogrammonként csak 50 fillér többletet jelent.
50 filléres támogatás a tejtermelőknek

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

 

Az összeg felhasználásáról a magyar kormány szabadon dönthet, a Bizottság mindössze arra tett javaslatot, hogy a rendkívüli támogatásból a leginkább rászoruló termelők kapjanak, amely egybeesik a magyar célkitűzésekkel.

A magyar termelők csak a jövő év első negyedév végéig kifizetett - előrehozott - 16 milliárd forintnyi kormányzati segítséggel számolhatnak biztosan. A további támogatások, mint pl. a szerkezetátalakítási támogatás, amely az állatjóléti költségek finanszírozását szolgálná, még váratnak magukra, hiszen azokat az Európai Bizottság még nem hagyta jóvá.

Hirdetés


Emellett az uniós pénzek 3,5 százalékának szabad átcsoportosításából szintén csak 2010 első negyedévét követően lehet kézzel fogható támogatásra számítani.

Hirdetés


Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Mezőgazdasági bizottságának főtagja szerint az Európai Bizottság elsődleges feladata most, hogy hatékony piaci intézkedésekkel rövid távon stabilizálja a tejpiacot, középtávon pedig megteremtse a kínálat és a kereslet egyensúlyát. Mindez azonban nem történhet a kistermelők rovására, a tejpiaci szabályozás ugyanis szociális és foglalkoztatási kérdés is. A tejszektorral szinte az élelmiszertermelés minden más ágazata kapcsolatban áll, ráadásul a tejtermelés 60%-a hátrányos helyzetű térségekben zajlik.
Az ágazat stabilizációjához tehát további intézkedéseket kell tenni európai és tagállami szinten egyaránt.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

csicsóka (Helianthus tuberosus L.)

a fészkesek családjába tartozó, magas növésű, dudvás szárú, gumós évelő növény. Magot... Tovább

PR37K85 (X0991 V)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.