Beruházások az orosz tejiparban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az orosz Tejipari Szövetség bejelentette, hogy több európai tejipari konglomerátum is egyre erőteljesebben érdeklődik oroszországi befektetési lehetőségek iránt.
A legutóbbi időben a francia Bongrain SA és a német Nordmilch Eg. jelent meg a potenciális befektetők sorában, és a Tejszövetségen keresztül keresnek lehetséges partnereket. A francia cég 28 országban képviselteti magát, és 88 termelő egységgel rendelkezik. Eladásai 2005-ben meghaladták a 3,3 milliárd EUR-t. A Nordmilch holding egyike a legnagyobb német tejipari vállalkozásoknak, mintegy 15 ezer tejgazdaság tartozik hozzá. Éves eladásai elérik a 2 milliárd EUR-t.
 
Az orosz piac népszerűségének növekedése elsősorban azzal függ össze, hogy az EU-n belül legkésőbb 2012-re várható a mezőgazdasági termelés dotálásának megszüntetése, és az alapanyag-termelés csökkenése máris érezteti hatását. A belföldi piacok szűkülnek, ezért egy sor cég keresi az exportexpanzió lehetséges útjait. Ezen túlmenően az oroszországi élelmiszerfogyasztás várható növekedése is növeli a befektetési kedvet. A Tejipari Szövetség adatai szerint Oroszországban 1990-ben egy lakosra számítva még mintegy 370 kg tejipari terméket fogyasztottak, mára azonban ez a mutató már csak 230 kg. Így a befektetők joggal számítnak a fogyasztás növekedésére, ami a kapacitások erőteljes bővítését igényli.
Hirdetés
 
Hirdetés
Szakértők arra számítanak, hogy a nagy orosz tulajdonú tejipari holdingok (Wimm-Bill-Dann, Unimilk) mellett hamarosan megerősödik a külföldi tőke szerepe. Ennek egyik első jele, hogy a közelmúltban a francia Lactalis SA három, Moszkva melletti tejüzemet vásárolt fel, összesen 15 millió USD értékben.
 

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

laktáció (tejelés, tejtermelés)

—>idegrendszeri és hormonális befolyás alatt álló élettani folyamat. Az —>ellést... Tovább

vérvétel

Vér nyerése diagnosztikai célból (vérvizsgálathoz,szerológiai próbáhoiz) v.esetleg... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés