Beruházások az orosz tejiparban

Hirdetés

Az orosz Tejipari Szövetség bejelentette, hogy több európai tejipari konglomerátum is egyre erőteljesebben érdeklődik oroszországi befektetési lehetőségek iránt.
A legutóbbi időben a francia Bongrain SA és a német Nordmilch Eg. jelent meg a potenciális befektetők sorában, és a Tejszövetségen keresztül keresnek lehetséges partnereket. A francia cég 28 országban képviselteti magát, és 88 termelő egységgel rendelkezik. Eladásai 2005-ben meghaladták a 3,3 milliárd EUR-t. A Nordmilch holding egyike a legnagyobb német tejipari vállalkozásoknak, mintegy 15 ezer tejgazdaság tartozik hozzá. Éves eladásai elérik a 2 milliárd EUR-t.
 
Az orosz piac népszerűségének növekedése elsősorban azzal függ össze, hogy az EU-n belül legkésőbb 2012-re várható a mezőgazdasági termelés dotálásának megszüntetése, és az alapanyag-termelés csökkenése máris érezteti hatását. A belföldi piacok szűkülnek, ezért egy sor cég keresi az exportexpanzió lehetséges útjait. Ezen túlmenően az oroszországi élelmiszerfogyasztás várható növekedése is növeli a befektetési kedvet. A Tejipari Szövetség adatai szerint Oroszországban 1990-ben egy lakosra számítva még mintegy 370 kg tejipari terméket fogyasztottak, mára azonban ez a mutató már csak 230 kg. Így a befektetők joggal számítnak a fogyasztás növekedésére, ami a kapacitások erőteljes bővítését igényli.
Hirdetés
 
Hirdetés
Szakértők arra számítanak, hogy a nagy orosz tulajdonú tejipari holdingok (Wimm-Bill-Dann, Unimilk) mellett hamarosan megerősödik a külföldi tőke szerepe. Ennek egyik első jele, hogy a közelmúltban a francia Lactalis SA három, Moszkva melletti tejüzemet vásárolt fel, összesen 15 millió USD értékben.
 

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

Karcagi Kutatóintézet

Kutatóintézet Igazgató: Dr. BLASKÓ LAJOS tudományos fõmunkatárs Cím: Karcag... Tovább

antociánok (antocianinok)

különböző növényi szervek és szövetek sejtjeinek üregében (sejtvakuólumokban)... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.