notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Te felismered mindet? Nem is olyan egyszerű mint gondolnád!

Hirdetés

Te felismered ezeket a kutyafajtákat?

vd
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Vannak tipikus és vannak kevésbé tipikus kutyafajták. Sokan hiszik, hogy ők bármelyiket felismernék, még ha csak egy képet is látnak róluk. És te hogy állsz ezzel? Próbáld ki tudásodat! Te ismered az összes kutyafajtát a képeken?

Teszteld tudásod és mondd meg, milyen kutya van a képen!

#1

Milyen fajta kutya van a képen?

 

Rájöttél? Biztos?! Sokan keverik össze közeli rokonával a szibériai Husky-val, ám valójában a két kutya csak nagyon kevés dologban hasonlít egymásra. Ő itt az alaszkai malamut. Kinézetüket és bundájuk színét leszámítva szinte teljesen különbözik a szibériai huskytól. Felépítésben sokkal tömörebb, így ők a kutyaszánhúzóversenyek tartósabb darabjai. Ugyan a husky-k gyorsabbak, viszont a malamut a hosszabb távokon sokkal strapabíróbb fajta, hiszen izomzatuk is így alakult ki.

 

#2

Az alábbiak közül, melyik kuyta fajta van a képen?

 


Szintén sokan keverik össze a fenti kutyafajtát egy másikkal. Ha kitaláltad milyen fajta ő, akkor gratulálunk, ha nem, akkor pedig bemutatjuk neked a belga juhászkutyák egyik alfajtáját a Malinois-t. Rendszeres főszereplője a katonai és rendőr alakulatok csapatainak, ezért is lehet az, hogy első pillantásra sokan összekeverik őket a német juhászokkal. Bár itt is sok hasonlóság van a két kutyafaj között. A malionis-k rendkívül okos és könnyen tanítható kutyák, atletikusak és egyben remek házi kedvencek. Az USA hadseregében rengeteg ilyen fajta kutya vesz részt a katonai bevetéseken, rendkívül jó keresőkutyák kiemelkedő szaglásuk és intelligenciájuk miatt. Emellett rendszeres szereplők a kutyasportokban is.
 

A kvíz folytatódik a következő oldalon!

       

Teszteld tudásod és mondd meg, milyen kutya van a képen!

Folytassuk tovább a játékot! Teszteld a tudásodat a következő kutyusokon is!

#3

Felismered a kutyát a képen?

 

Szinte lehetetlen bármilyen más fajtával összekeverni….vagy mégsem. Igen, ők a világ legokosabb kutyái, a border collie-k. Alapvetően Skócia és Anglia határvidékén élő juhászok tenyésztették ki a mára a legtökéletesebb terelő kutyának számító border collie-t, mely fajta nevében is őrzi származásának eredetét (a border ugye angolul határt jelent). Rendkívül jó terelőösztönökkel és mozgékony testalkatuk teszi lehetővé, hogy emberrel és a nélkül is kiváló munkát végezzenek. Fantasztikus munkakutyák, mindemellett pedig a kutyás sportokban is élen járnak. Rendkívül intelligens fajta, könnyen tanítható, ám ha nem kap feladatot a gazditól, feltalálják magukat, ami már nem biztos, hogy a gazdinak is tetszeni fog. Hatalmas mozgásigénnyel rendelkeznek, így az agyi fárasztás mellett rengeteg mozgásra is szükségük van, ahhoz, hogy harmonikusan tudjunk velük együtt élni.

Hirdetés

 

#4

Hirdetés

Kitalálod az alábbiak közül, melyik fajta van a képen?

 

Agárnak néz ki, de mégsem az! Bemutatjuk az agarak kisebb változatát, a whippetet. Eredetileg az angol agárból tenyésztett, rendkívül jó izomzatú, elegáns mozgású fajta nem esett messze a fától. Rendkívüli sebességgel tudnak közlekedni, ami elérheti az 56 km/h-s sebességet is. Rendkívül szeretni való és eleven kis kutyusok, akik amellett, hogy barátságosak még igen inteligensek is, ami viszonylag ritkának számít az agár típusú kutyák körében. Kompakt kis méretük miatt előszeretettel tartják akár lakásban is, ám mindenképpen szüksége van olyan időre és térre, ahol, és amikor kedvére rohangálhat, hiszen ez az a tevékenység, ami igazán testhezálló a számára.
 

A teszt folytatódik a következő oldalon!

Teszteld tudásod és mondd meg, milyen kutya van a képen!

Még hátra van két kutyafajta a listából! Felismered őket?

#5

Felismered az alábbiak közül ezt a magyar fajtát?

 

Jellegzetes külsője miatt, szinte azonnal, hiba nélkül felismerhető. A komondor az egyik legősibb és legismertebb magyar kutyafajta, melyet mai formájában a legrégebben tenyésztettek ki. A fajta neve már 1519-ben szerepelt kutyanévként a Debreceni kódexben. Kiváló pásztorkutya, előszeretettel használják itthoni gazdák terelésnél és a házkörüli munkák során. Jellegzetes bundájuk teszi igazán lenyűgözővé ezt a fajtát. Ez a vastag, nemezes szőrzet védte meg a kutyákat a vadállatok támadásaitól. Rendkívül jó szigetelő képességének köszönhetően a komondoroknak nem igazán van szüksége házra mivel bundájuk megóvja őket az melegtől és a hidegtől egyaránt. A mára már védjegynek számító hosszú vastag raszták nem igényelnek komoly törődést, mivel elég, ha egyszerűen széttépjük a nagyon összeragadt csomókat, egyébként öntisztuló a bundájuk. A ház őrzésére már szinte tanítani sem kell őket, annyira a vérükben van.

 

#6

Milyen fajta látható a képen?

 

A legismertebb magyar pásztorfajta után jöjjön, a talán legkevésbé ismert. Sok avatatlan szem hiheti azt, amikor először meglátja, hogy valamilyen keverék kutya lehet, de nem. Ő a mudi. Pásztorkutya révén szintén igen intelligens fajtáról van szó, könnyen tanulnak, így lényegében bármilyen munkára hasznosíthatóaik. Rendkívül teherbíró, mindenáron meg akar felelni a gazdi elvárásainak, azonban a legtöbbjük igen ugatós, és ráadásul nem is a kellemesebb hangfrekvenciából való. Rendkívül jó szimatuk miatt a mentőkutyások körében is egyre elterjedtebb fajtának számít, valamint esze és tanulékonysága miatt elő szeretettel szoktak kutyás versenyeken is szerepelni velük. Mivel vérbeli munkakutyák, küllemük elhanyagolható tényező lett a tenyésztésük során, így a többi juhászkutyához hasonlóan szőrzetük nem igényel különösebb ápolást.

Neked tetszett a játék?

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-09-02

„Brazília szukkulens növényvilága” - őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár

Az őszi kaktusz kiállításunkon Brazília alig ismert arcát szeretnénk bemutatni, mégpedig az ország keleti és déli részén élő szárazságtűrő szukkulensek világát.

2019-08-16

Élő kerítés – A legolcsóbb, legszebb, legbiztonságosabb megoldások

Az élő kerítésnek számtalan előnye van, mégsem alkalmazzák még olyan sokan. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek az élő kerítések előnyeiről, és telepítésükről!

2019-08-12

Magadat véded, közben mindent pusztítasz – A naptej rejtett árnyoldalai…

A naptejnek számtalan káros hatása van, mostani cikkemben elmondom nektek, miért nem lenne szabad senkinek sem naptejet használnia! Minden a naptejről!

2019-08-07

Minden, amit egy kertésznek a kerti mák termesztéséről tudnia kell

Mostani cikkünkben a kerti mák termesztéséről fogunk mindent elmondani. Érdemes elolvasnia mindenkinek szakértőnk remek írását a kerti mákról.

2019-09-09

Szeptemberben metszd a diófát, hogy többet teremjen!

A diófa gondozásáról, a diófa metszéséről, a diófa neveléséről mondok most el nektek mindent! Olvassátok el cikkemet és tudjatok meg mindent a diófáról!

2019-08-22

A holland titok – Az első ország, ahol nincs egyetlen kóbor kutya sem!

Hollandiában már sikerült megoldani egy hatalmas problémát, ami pedig nem más, mint a kóbor kutyák kérdése. Nézzük, miért nincs Hollandiában kóbor kutya.

2019-09-06

Két kártékony csigafaj túrhatja ki az őshonos éticsigát – A lakosság segítségét kérik!

Kártékony csigafajok szoríthatják ki Magyarországról az egész Európában őshonos éticsigát. Mostani cikkemben bemutatom nektek ezt a két új csigafajt, érdemes megismerni őket!

2019-08-29

Hétköznapi hősök – Interjú Lehoczky Krisztiánnal, a Mályi Madármentő Állomás vezetőjével

A Mályi Madármentő Állomás létrehozójával, a madarak megmentőjével készítettünk interjút, tartsatok velem és ismerkedjetek meg vele ti is közelebbről!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
268 242
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 862 977
Közösség

Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar

Egyetem Faipari Mérnöki Kar A Nyugat-Magyarországi Egyetem hét karának egyike a soproni... Tovább

tenyészcsalád (méh)

Olyan kiváló tulajdonságú méhcsalád,amelyből az arra alkalmas fiasítással (petékből v.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 4.9

Állatok Érdekességek