Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

Hirdetés

Az agrártárca hivatalosan is kihirdette, hogy a különféle agrártámogatási formákhoz pontosan mennyi forintot rendelt. Hektáronként csaknem 43 ezer forint jár, de például a dohány- termesztők csaknem egymillióra számíthatnak. A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4.829.000 hektár.
Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

A gazdálkodók ebben az évben az egységes területalapú támogatás (SAPS) jogcíme alapján hektáronként 42.941,60 forinthoz juthatnak hozzá. A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4.829.000 hektár.

Az előbbi szubvencióhoz kapcsolódó úgynevezett kiegészítő nemzeti támogatás alapján a hízottbika-tartók állatonként 56.000 forint támogatást igényelhetnek, a tejtermelők literenként 8,30 forintra jogosultak. Az állattartók anyatehenenként termeléshez kötötten 30.000, a termeléstől elválasztva - azaz történelmi bázis jogosultságonként - 18.000 forint támogatást kapnak. Az anyajuhtartók támogatása birkánként 1.700 forint. Ha a termelő a juhtejet vagy juhtejterméket értékesíti, úgy a támogatás mértéke anyajuhonként 1.400 forint. A kedvezőtlen adottságú területeken gazdálkodó anyajuhtartók támogatása pedig 1.600 forint egyedenként.
A Burley típusú dohány termesztési támogatása 750.000 forint lehet hektáronként, míg a termeléstől elválasztva - történelmi bázis jogosultságonként - legfeljebb 300.000 forint támogatás vehető igénybe. A Virginia dohánynál hektáronként 940.000, termeléstől elválasztva 380.000 forint lehet az összeg
A héjas gyümölcsűek termesztésekor hektáronként 32.000 forint támogatás vehető igénybe. A rizs termesztésének támogatása jogcímén termeléshez kötötten hektáronként 62.000, termeléstől elválasztva 25.000 forint támogatást lehet igényelni.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

égés

sugárzó hő v. magas hőmérsékletű folyadékok és szilárd anyagok által a test felszínén... Tovább

antidotumok

olyan készítmények, amelyek más ->növényvédő szereknek a kultúrnövényre gyakorolt... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.