Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

Hirdetés

Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az agrártárca hivatalosan is kihirdette, hogy a különféle agrártámogatási formákhoz pontosan mennyi forintot rendelt. Hektáronként csaknem 43 ezer forint jár, de például a dohány- termesztők csaknem egymillióra számíthatnak. A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4.829.000 hektár.
Nézze meg, mennyi támogatás jár önnek!

A gazdálkodók ebben az évben az egységes területalapú támogatás (SAPS) jogcíme alapján hektáronként 42.941,60 forinthoz juthatnak hozzá. A támogatásra jogosult országos bázisterület nagysága 4.829.000 hektár.

Az előbbi szubvencióhoz kapcsolódó úgynevezett kiegészítő nemzeti támogatás alapján a hízottbika-tartók állatonként 56.000 forint támogatást igényelhetnek, a tejtermelők literenként 8,30 forintra jogosultak. Az állattartók anyatehenenként termeléshez kötötten 30.000, a termeléstől elválasztva - azaz történelmi bázis jogosultságonként - 18.000 forint támogatást kapnak. Az anyajuhtartók támogatása birkánként 1.700 forint. Ha a termelő a juhtejet vagy juhtejterméket értékesíti, úgy a támogatás mértéke anyajuhonként 1.400 forint. A kedvezőtlen adottságú területeken gazdálkodó anyajuhtartók támogatása pedig 1.600 forint egyedenként.
A Burley típusú dohány termesztési támogatása 750.000 forint lehet hektáronként, míg a termeléstől elválasztva - történelmi bázis jogosultságonként - legfeljebb 300.000 forint támogatás vehető igénybe. A Virginia dohánynál hektáronként 940.000, termeléstől elválasztva 380.000 forint lehet az összeg
A héjas gyümölcsűek termesztésekor hektáronként 32.000 forint támogatás vehető igénybe. A rizs termesztésének támogatása jogcímén termeléshez kötötten hektáronként 62.000, termeléstől elválasztva 25.000 forint támogatást lehet igényelni.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hidegvérű ló

Európa nyugati tengerparti területeiről származó fajtacsoport. Közös jellemzőjük a nagyobb... Tovább

Gyomirtó Racer

Széles hatásspektrumú gyomirtó szer kétszikűek ellen, jelentős mellékhatással a fűféle... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.