Kiskertész: Záródik a szőlőfürt, árt a sok csapadék

Hirdetés

Kiskertész: Záródik a szőlőfürt, árt a sok csapadék

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A szőlő fejlődése a fürtzáródás előtti időszakhoz közelít. Ez az utolsó lehetőség, hogy a növényvédő szert a bogyók közé juttassuk, és így a betegségek - lisztharmat, peronoszpóra, szürkepenész - elhatalmasodását megelőzzük. Mind a három gomba ellen szükséges védekezni.
Kiskertész: Záródik a szőlőfürt, árt a sok csapadék

A peronoszpóra elleni technológia kontakt és felszívódó hatású készítményekből álljon (Curzate R, Melody Compact 49 WG, Mikal C 64 WP). A lisztharmat elleni védekezés továbbra is fontos, a leghatékonyabb itt is a felszívódó (Topas 100 EC, Systhane Duplo, Falcon 460 EC) és kontakt hatású, kén tartalmú (Thiovit Jet, Kumulus S) készítmények együttes alkalmazása. A szürkepenész (jégverés után) fertőzésének megelőzésére Topsin Metil 70 WP, Teldor 500 SC, Mythos 30 SC készítményeket használhatunk. Ha továbbra is marad az esős időszak, akkor a peronoszpóra és a szürkepenész megjelenésére is lehet számítani. A perzselés elkerülésére miatt a permetezéseket ajánlott kora hajnalban vagy késő este végezni.

Hirdetés

Részletesebb információ a Szekszárdi Növény Zrt. AGROBÁZISÁN (Bogyiszlói út 8/a, Ipari Park) kapható, ahol ingyenes szaktanácsadással várják a kedves vásárlókat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

A-vitamin-hiány

az A-vitaminnak (->vitaminok) a szervezetben betöltött sokrétű szerepe miatt az A.... Tovább

anyarozs (Claviceps purpurea)

a ->tömlősgombák osztályába tartozó, a —>pázsitfüvek, főleg a ->rozs kalászában... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.