Közeledik a nagy hideg, szórj szódabikarbónát az ablakpárkányra, mutatom, miért!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Közeledik a nagy hideg, szórj szódabikarbónát az ablakpárkányra, mutatom, miért!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Egyre inkább közelednek a hideg nappalok, és éjszakák, éppen ezért fel kell készülnünk! Most egy olyan trükköt mutatok nektek, amit mindenképp ki kell próbálnotok, mivel nagyon hasznos! 

Közeledik a nagy hideg, szórj szódabikarbónát az ablakpárkányra, mutatom, miért!

December vége felé, és január első felében számos helyen 0 Celsius fok alá fog süllyedni a hőmérséklet, ezért fel kell készülnünk arra, hogy tartósan hidegek lesznek nappal, és éjszaka egyaránt! A hideg, hűvös időben, amikor a kinti hőmérséklet sokkal alacsonyabb, mint a benti, akkor az ablakokon, de különösen az ablakpárkányokon lecsapódik a pára. Ha pedig az ablakpárkányunk folyamatosan, huzamosabb ideig párás, nyirkos, illetve nedves, akkor számítanunk kell arra, hogy előbb-utóbb megjelenik a penész is.

Természetesen ez hosszútávon nem vezet semmi jóra, főleg, hogyha fa ablakokról van szó, ugyanis a pára, a nedvesség hatalmas károkat tud okozni, és egy idő után ki kell cserélnünk mindent. Előzzük meg inkább a bajt, és tegyünk meg mindent azért, hogy ne jelenjen meg a penész otthonunkban!

hirdetes

Sokan nem tudják, de a penész nem csak csúnya, hanem rendkívül egészségtelen is, számos egészségügyi kockázatot hordoz magában, többek között irritálja a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját, a bőrt, és a torkot is. Nem mellesleg a penész fokozhatja már meglévő betegségek tüneteit, leginkább akkor, ha immunrendszerünk le van gyengülve, ez ugyebár jellemző a téli időszakra.

Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket, a tüdő szöveteinek hegesedését okozhatják. Éppen ezért nem árt, ha vigyázunk, és védekezünk a penész ellen, most elmondom, hogyan alkalmazhatod a szódabikarbónát erre!

hirdetes

Ha egyszer te is azon veszed észre magad, hogy az ablakpárkány penészes és nincs ötleted hogyan szabadulj meg tőle, akkor elő a szódabikarbónával! Mutatjuk mit kell tenned!

1. Fogd a szódabikarbónát és szórd a kritikus területre, majd önts rá egy kis ecetet, hogy felhabozzon és az elérhetetlen részekbe is eljusson!

 

2. Alaposan súrold meg egy régi fogkefével!

3. Vizezz be egy rongyot és csavard a késre, így le tudod törülni a szódabikarbónát, és vele együtt a fellazított koszt! Végül töröld át egy papírtörlővel! Csillogni, villogni fog!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


idomítás

az állatok viselkedésében bizonyos ->feltételes reflexeket kialakító emberi tevékenység.... Tovább

árapasztó

olyan vízépítési létesítmény, amelynek segítségével az árvízi károk a víz... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek