APEH: jó ütemben folyik az szja-bevallások feldolgozása

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az APEH a hozzá beérkezett személyi jövedelemadó-bevallásokból május 26-ig csaknem kétmillió (1 996 581) darab bevallást vett nyilvántartásba, mintegy 130 ezer darabbal (7 százalékkal) többet, mint az előző év hasonló időszakában.
Internetes programmal kitöltve, papíron 1 273 064 bevallás érkezett, ez 21 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakához mérve. Elektronikus úton 29 590 bevallást juttattak el az adózók az adóhatósághoz.  
Visszaigénylést 971 636 bevallás tartalmazott 54 milliárd forint összegben. Május 26-ig 702 687 adózó részére, mintegy 40 milliárd forint kiutalást teljesített az APEH.  
Az adóhivatal megítélése szerint jó ütemben folyik a személyi jövedelemadó-bevallásokkal kapcsolatos feladatok ellátása. A média részadatok alapján levont azon következtetése, miszerint kevés adóbevallás érkezett, időelőtti - áll az APEH tájékoztatójában.  
Hirdetés
A tavalyi évről szóló szja-bevallások benyújtásának határideje május 22. volt - emlékeztet az adóhivatal. Az APEH a postai úton érkező bevallásokat ütemesen dolgozza fel, és a nyilvántartásba vett bevallások adatairól folyamatosan tájékoztatást ad.

Forrás: magyarorszag.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

csontritkulás (oszteoporózis, osteoporosis)

akkor alakul ki, ha a csontokban a csontgerendák építése nem tud lépést tartani az állandóan... Tovább

izomszövet

összehúzódásra képes, sejtekből v. rostokból felépülő rugalmas szövet. Harántcsíkolt... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés