APEH: jó ütemben folyik az szja-bevallások feldolgozása

Hirdetés

Az APEH a hozzá beérkezett személyi jövedelemadó-bevallásokból május 26-ig csaknem kétmillió (1 996 581) darab bevallást vett nyilvántartásba, mintegy 130 ezer darabbal (7 százalékkal) többet, mint az előző év hasonló időszakában.
Internetes programmal kitöltve, papíron 1 273 064 bevallás érkezett, ez 21 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakához mérve. Elektronikus úton 29 590 bevallást juttattak el az adózók az adóhatósághoz.  
Visszaigénylést 971 636 bevallás tartalmazott 54 milliárd forint összegben. Május 26-ig 702 687 adózó részére, mintegy 40 milliárd forint kiutalást teljesített az APEH.  
Az adóhivatal megítélése szerint jó ütemben folyik a személyi jövedelemadó-bevallásokkal kapcsolatos feladatok ellátása. A média részadatok alapján levont azon következtetése, miszerint kevés adóbevallás érkezett, időelőtti - áll az APEH tájékoztatójában.  
Hirdetés
A tavalyi évről szóló szja-bevallások benyújtásának határideje május 22. volt - emlékeztet az adóhivatal. Az APEH a postai úton érkező bevallásokat ütemesen dolgozza fel, és a nyilvántartásba vett bevallások adatairól folyamatosan tájékoztatást ad.

Forrás: magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

bükköny (Vicia)

a pillangósok családjába tartozó nemzetség; több mint 40 faja közül nálunk négyet vontak... Tovább

kemosterilánsok

azok a kémiai anyagok, amelyeknek alkalmazásával a kártevők utódokat létrehozó képessége... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.