Szegedi ellenőrzések

Szegedi ellenőrzések

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

35 kilogramm szalmonellás darálthúst húst koboztak el - Szalmonellás húst találtak egy szegedi hipermarketben; a kifogásolt 35 kilogramm hústerméket elkobozták - tájékoztatta a Csongrád Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás élelmiszerhigiéniai osztályvezető főállatorvosa hétfőn az MTI-t.
Szegedi ellenőrzések, darálthús, élelmiszer-ellenőrzés, szalmonellabaktérium, veszélyeshulladék-telep, termék, minőségvédelemi bírság

Faragó Katalin közölte: a megyében az ünnepek miatt november 20-a óta kiemelt élelmiszer-ellenőrzéseket tartanak, amelynek keretében friss húst, halat, szaloncukrot és csokoládét is vizsgálnak, tekintettel arra, hogy ezek a termékek az ünnepek miatt nagyobb számban kerülnek forgalomba.
 
Az ellenőrzés során egy szegedi hipermarketben szalmonellabaktériumot találtak a darált húsban, ezért 35 kilogramm húst elkoboztak. Az elkobzott árut a vásárhelyi veszélyeshulladék-telepre szállítják - mondta.
 
Hozzátette: az uniós előírások szerint sem az előkészített, sem a darált húsban nem lehet szalmonella, mert bár a sütés és a főzés során a baktérium elpusztul, a nyers hússal érintkező háziasszony megfertőződhet, így a szalmonella mégis átterjedhet a környezetére.
 
Az akció során 10 előállító egységet és 59 terméket vizsgáltak, illetve 65 kereskedelmi egységben összesen 266 hazai, valamint hét, az Európai Unió tagállamából vagy harmadik országból származó terméket ellenőriztek.

Hirdetés

A január 5-ig tartó kiemelt szemle során eddig 21 terméket kifogásoltak; a szalmonellás hús mellett jelölési, illetve a származás igazolásával kapcsolatos problémákkal is találkoztak. Ezekben az esetekben minőségvédelemi bírságot szabnak ki, amely legkevesebb 50 ezer forint - ismertette a szakember. 

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

magtisztító és -osztályozó gépek

az elcsépelt v, betakarított magvakat felhasználás előtt szennyezettségüktől (szármaradék,... Tovább

hibridvigor

a keresztezéssel előállított hibrideknek a szülőkhöz viszonyított fejlődésbéli fölénye. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.7