Téli Szarvasgomba Ünnep Gödöllőn 2010. január 30-án! Programok, helyszín, célok

Szarvasgomba Ünnep Gödöllőn

Agroline
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Január 30.-án, immáron második alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Téli Szarvasgomba Ünnepet. A kezdeményezést a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület hagyományteremtő szándékkal hívta életre a múlt évben. Akkor a királyi kastély volt a rendezvény helyszíne, az idén pedig az Erzsébet királyné szállodában és a város megújult főterén várják majd az érdeklődőket.
Szarvasgomba Ünnep Gödöllőn
A szervezők célja, hogy felélesszék a szarvasgomba kultúráját, ami az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. Magyarország még a XX. század elején is szarvasgomba nagyhatalomnak számított, sajnos azonban ma ez már nem mondható el, annak ellenére, hogy hazánkban jelenleg is százhatvan szarvasgomba fajt tartanak nyilván, amiből hat-nyolc alkalmas emberi fogyasztásra. A rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat megismerhetik az érdeklődők, így a téli szarvasgombát is, ami ezek közül a legízletesebb, hasonló a francia szarvasgombához.

A Téli Szarvasgomba Ünnep nem csak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, az első magyar szarvasgombás termékeket gyártó cég, bemutatják az első magyar termőre fordult szarvasgomba ültetvényt, és megismerhetik a szarvasgombával és ültetvényezésével foglalkozó vállalkozásokat is. A témával kapcsolatban a szálloda szekciótermében több előadást tartanak majd. Mindenki számára izgalmas csemegézési lehetőség lesz a szarvasgombás ételek kóstolója, amit az Erzsébet Királyné étterem és az első magyar szarvasgombás termékek gyártójának mesterszakácsai készítenek el.

A szervezők nem csak a felnőttekre gondolnak, hanem a gyermekekre is. Az ifjabb korosztályt az étterem kávézójában gyermekműsorok várják, lesz játszósarok és kézműves tevékenységek Balla Vera festőművésszel és Monostori Judit iparművésszel.

Fellép Pécsi Ildikó Kossuth-díjas érdemes, kiváló színművész. A kezdeményezés célja, hogy bebizonyítsák, nemzeti kincsünk, a szarvasgomba, első sorban nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség.
Hirdetés

OrientPress/AgroLine

AgroLine
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hidrolízis

víz hatására végbemenő kémiai átalakulás. Hidrolízissel bomlanak le a természetes... Tovább

Zebra

Napraforgó Cél: étkezési, madáreleség Leírás:A szik alatti szárrészen antociános... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés