Somogy: kényszerszünet a betakarításban

Somogy: kényszerszünet a betakarításban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Somogy megyében az elmúlt napok esős időjárása miatt várhatóan több napon át szünetel a finiséhez érkező kukorica betakarítás és búza vetés - számolt be Varga Gábor, a Somogy megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója. Ugyanakkor az esőzések hatására jelentősen javult a talaj vízellátottsága.
Somogy: kényszerszünet a betakarításban

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

 

 

 

Somogy megyében az elmúlt napok esős időjárása miatt várhatóan több napon át szünetel a finiséhez érkező kukorica betakarítás és búza vetés - számolt be Varga Gábor, a Somogy megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.

Ugyanakkor az esőzések hatására jelentősen javult a talaj vízellátottsága, és 100 mm-re, azaz másfél hónapnyi csapadékmennyiségre csökkent a korábbi száraz hónapokban felhalmozott csapadékhiány.
Eddig 87 ezer hektár kukorica területről 640 ezer tonna szemtermés került a tárolókba. A somogyi gazdáknak lábon álló kukoricát még 14 ezer hektárról kell learatniuk. A búzánál 75 százalékban, több mint 40 ezer hektáron végeztek a vetési munkákkal. Kenyérgabonát még 13 ezer hektáron kell elvetniük, és 120 ezer hektáron szükséges elvégezni az őszi mélyszántást.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

egyelés

a sorba vetett növények (pl. répatövek) ritkítása, a fölösleges egyedek kivágása, a... Tovább

ujraértékelés

az —>állóeszközök — hatósági utasításra elrendelt — értékadatainak... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés