Virágzik a sertés-fektetegazdaság - Illegális húsok a pultokon

Virágzik a sertés-fektetegazdaság - Illegális húsok a pultokon

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A feketegazdaság elleni hatékony fellépést sürget a Magyar Húsiparosok Szövetsége, mivel a sertések jelentékeny hányada adózást megkerülve, illegális csatornákon jut el a fogyasztóhoz - mondta Berczik Attila, a Hússzövetség ügyvezető titkára az MTI-nek.
Virágzik a sertés-fektetegazdaság - Illegális húsok a pultokon,

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Berczik Attila szerint a magyar sertések mintegy 20 százaléka az adózást megkerülve, illegális csatornákon jut el a fogyasztóhoz. Ez az államnak a becslések szerint évente mintegy 8 milliárd forintos adóbevétel-kiesést, az ágazat legális szeplőinek pedig mintegy 30 milliárd forintnyi árbevétel-kiesést jelent.

Hirdetés


A húsvertikumot együttműködési deficit jellemzi - mondta Berczik Attila. Ennek oka a termékpálya egyes szereplőinek a rövid távú érdekeket szem előtt tartó szemléletében keresendők - vélte a Hússzövetség ügyvezető titkára. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Hússzövetség párbeszédre törekszik a sertéstenyésztőkkel.


Jelenleg Magyarországon mintegy 4,1 millió sertés van. A húsfeldolgozók azonban még mintegy 500 ezer darabot minden gond nélkül fel tudnának dolgozni. Ellenben jelenleg nincs elegendő magyar alapanyag, ezért is kell külföldről vásárolni.

Hirdetés


A Hússzövetség ügyvezető titkára szerint a húsipar szereplői évente mintegy 300 ezer élősertést és 20 ezer tonna feldolgozásra szolgáló sertéshúst importálnak - mondta Berczik Attilal. (MTI Eco)

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Világgazdaság

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

magszárítás

az a kezelési mód, amellyel a nyersen, akár 30—35% nedvességtartalommal betakarított... Tovább

bendőmozgás vizsgálata

a bendőmozgások (->gyomor) számát és erősségét egyszerű módon, a bal horpaszra 5 percig... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 138

Átlagos értékelés: 4.8