Milyenek is a rövid nappalos növények, mik tartoznak közéjük? Ismerd meg őket Te is

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

TK, SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Rövid nappalos növények

A legnépszerűbb rövid nappalos növények és gondozásuk


A rövid nappalos növények közé tartoznak a krizantémok, a mikulásvirág, a kávécserje, a szója, a dohány, illetve példának okáért a kukorica is – elsősorban tehát velük kapcsolatban a déli területekről származó növényekről beszélhetünk.


A krizantémok megfelelő gondozása


A krizantémok rendkívül egyszerűen gondozhatóak, viszont ezzel szemben mesés virágzással képesek megajándékozni minimális odafigyelésedért cserébe. Már régen meghódította emiatt nem csak a temetőket, de a kerteket, otthonokat, parkokat, közterületeket is. Amennyiben megfelelő helyet választasz ennek az őszirózsafélének, akkor különösebben nem kell majd odafigyelned rá.


Ha szeretnél bővebben olvasni erről a szépségről, itt megteheted.


Kávécserje


A kávécserje elsősorban cserepesdísznövényként kedvelt hazánkban, gondozása neki sem túl bonyolult. Amennyiben pedig teljesíted igényeit, akkor májusban fehér, illatos virágokat fog majd hozni.


Elsősorban napos helyet igényel, viszont semmiképpen se tegyük tűző napra. A nyár folyamán szabad térdben is elhelyezhetjük, nem érdemes otthonunkban nevelni, ha az idő már melegebbé válik – csupán a hideggel szemben alacsony a tűrőképessége. Vízigénye sem túl nagy, ugyanakkor földjét ne hagyjuk kiszáradni. Tápozni havonta egyszer-kétszer érdemes.


Így gondozd mikulásvirágod


Napjaink egyik legszimbolikusabb téli növénye. Eleinte magassága miatt nem szobanövényként kezelték, mégis elsősorban ilyen mivolta végett terjedt el napjainkban – nemesített fajtáinál ez már könnyedén megoldható.


Amennyiben szeretnél többet is megtudni erről a piros szépségről, azt korábbi cikkünkből, itt megteheted.


Hogyan érdemes dohányt nevelned?


Ez a különleges növény éjszakánként képes bódító illatával Téged is elvarázsolni – nevelése neki is egyszerű, mégis gyors növekedésű, valamint virágzása is gazdag.
A kértevőkkel szemben ellenálló, ugyanakkor tápanyagigénye viszonylag magas. Válasszunk számára egy szélvédett, félárnyékos helyet, valamint gyakori öntözést, tápozást igényel.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Unod már a dió megszokott felhasználási módjait? Szedj egy kis zöld diót, és próbáld ki ezt a csudajó zöld dió befőtt receptet. Biztosan nem fogod megbánni.

2024-07-03

A Balatonnál wellnessezni az egyik legjobb dolog a világon - Mutatom miért

Ne hiányozzon semmi a balatoni nyárból! Ebben a cikkben összegyűjtüttem, hogy mi az, ami semmiképp ne maradjon ki, ha szeretnél a Balatonnál wellnessezni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bölcsőkezdés

az anyátlan, rajzásra v. anyaváltásra készülő méhcsaládok a lépek szélein... Tovább

biometriai regresszió

azt fejezi ki, hogy egyes változók statisztikusán milyen irányban és milyen mértékben... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet