365 méter kolbászt töltöttek a napkori böllérversenyen

365 méter kolbászt töltöttek a napkori böllérversenyen

Agroline
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Háromszázhatvanöt méter kolbászt töltöttek meg szombaton Napkoron, a X. Sunshine Böllérversenyen. Ez új országos rekord, a készítő debreceni csapat ezzel megcáfolta a mondást, amely szerint "több nap, mint kolbász". A böllérversenyen velük együtt csaknem negyven csapat indult. A rendezvényre húszezren voltak kíváncsiak, vagyis ötször annyian, mint ahányan a szabolcsi faluban laknak.
365 méter kolbászt töltöttek a napkori böllérversenyen
A szervezőket az égiek is kegyeikbe fogadták szombaton, disznóölésre alkalmas, száraz, hideg idő volt, és megmaradt a néhány napja esett hó is. A rendezvényre mintegy húszezren voltak kíváncsiak, legtöbben már reggeltől kóstolgatták a folyamatosan készülő "disznóságokat" és a melléjük kínált fogópálinkát és forralt bort.

Az immár tizedik, jubileumi versenyen a debreceni Márkó Zoltán és barátai országos rekordot állítottak fel: az év minden napjára egy méter, vagyis 365 méter hosszú kolbászt töltöttek meg. Mindehhez 300 kilogramm alapanyagot - húst, sót, borsot, pirospaprikát - használtak fel. A rekordhoz külön készíttettek egy hatalmas asztalt, erre hajtották a kolbászt, amit a mellette felállított, guruló asztalon töltöttek. A töltést reggel nyolckor kezdték és fél egyre fejezték be. A csapat szóvivője, Markovitsné Tasnádi Beáta elmondta: a tervük az, hogy az egészet megfüstölik, és egy részét jótékonysági célra ajánlják fel vagy egy gyermekintézménynek vagy időseknek.

A böllérversenyen a hagyományoknak megfelelően mesterszakácsokból álló, szakértő zsűri külön értékelte és díjazta a nevezett csapatok standját, fogópálinkáját és a forralt borát, a toros káposztát, hurkát és kolbászt.
Hirdetés

Népszava/AgroLine

2011.január. 30.

AgroLine

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

anyagi érdekeltség

az anyagi érdek megjelenési és mozgásformája. A szükséglet kielégítésére épülő érdek... Tovább

értékcsökkenés

az állóeszközök elhasználódásának, műszaki avulásának és szerkezeti kopásának... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.