Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rekord közeli termést ígér a csapadékszegény, szokatlanul meleg időjárás Jász- Nagykun-Szolnok megyében. Amilyen kedvezőtlen a szántóföldi növénykultúráknak, olyan ideális a gyümölcsösöknek az elmúlt hetek időjárása. Szatmári Géza vezető falugazdász szerint a megye gyümölcstermesztői bizakodó hangulatban várhatják a szüretet.
Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

A zavartalan virágzást ugyanis szép gyümölcskötődési időszak követte. Jelenleg az ültetvények már a termésnövekedés periódusában vannak és a legutóbbi szemlék tanúsága alapján nagy hozamokat ígérnek – számolt be az MTI. A gyümölcsök fejlődését egyelőre a fák mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően az egyre súlyosabb aszály sem fenyegeti. Sőt, a megszokottnál magasabb hőmérséklet és kevesebb eső a termés zamatosodását is elősegíti, azaz a minőségre ugyancsak jótékonyan hat.

A fák egészségi állapota szempontjából is kedvező a mostani időjárás, amely eddig megóvta a máskor komoly károkat is okozó gombabetegségek megjelenésétől a növényeket. A rovarkártevők szaporodása így könnyebben, és a permetezéshez is kedvező időjárás miatt megfelelő ütemezéssel kordában tartható – hangsúlyozta Szatmári Géza.

Hirdetés


Amennyiben az időjárás nem változik számottevően, mindezek hasznát a megyében először bő egy hónap múlva a nagykörűi cseresznyésekben és a tiszajenői meggyesekben is megtapasztalhatják majd a termelők.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

exogén ritmus (külső ritmus)

az élő szervezetek egyes életműködéseinek olyan szakaszossága, amely egy adott környezeti... Tovább

páni félelem

az állatok rendellenes — indulati zavarai közé tartozó — magatartási reakciója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 161

Átlagos értékelés: 5.0