Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

Hirdetés

Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rekord közeli termést ígér a csapadékszegény, szokatlanul meleg időjárás Jász- Nagykun-Szolnok megyében. Amilyen kedvezőtlen a szántóföldi növénykultúráknak, olyan ideális a gyümölcsösöknek az elmúlt hetek időjárása. Szatmári Géza vezető falugazdász szerint a megye gyümölcstermesztői bizakodó hangulatban várhatják a szüretet.
Rekord gyümölcstermést hoz a meleg?

A zavartalan virágzást ugyanis szép gyümölcskötődési időszak követte. Jelenleg az ültetvények már a termésnövekedés periódusában vannak és a legutóbbi szemlék tanúsága alapján nagy hozamokat ígérnek – számolt be az MTI. A gyümölcsök fejlődését egyelőre a fák mélyre hatoló gyökérzetének köszönhetően az egyre súlyosabb aszály sem fenyegeti. Sőt, a megszokottnál magasabb hőmérséklet és kevesebb eső a termés zamatosodását is elősegíti, azaz a minőségre ugyancsak jótékonyan hat.

A fák egészségi állapota szempontjából is kedvező a mostani időjárás, amely eddig megóvta a máskor komoly károkat is okozó gombabetegségek megjelenésétől a növényeket. A rovarkártevők szaporodása így könnyebben, és a permetezéshez is kedvező időjárás miatt megfelelő ütemezéssel kordában tartható – hangsúlyozta Szatmári Géza.

Hirdetés


Amennyiben az időjárás nem változik számottevően, mindezek hasznát a megyében először bő egy hónap múlva a nagykörűi cseresznyésekben és a tiszajenői meggyesekben is megtapasztalhatják majd a termelők.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

9/2006. (II. 3.) FVM rendelet

a borok eredetvédelmi szabályairól szóló 97/2004. (VI. 3.) FVM rendelet módosításáról A... Tovább

anyakoca kiválasztása

a tenyészkiválasztás fő törekvése, hogy azok az egyedek kapjanak szerepet az új nemzedék... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.