Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn, Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás, beruházás, kommunális hulladék, bővítés, korszerűsítés, modern hulladéklerakó, körgyűr

Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Folytatódik az észak-pesti regionális hulladéklerakó kialakításának előkészítése; a 6,6 milliárd forintos beruházás Nógrádmarcalban és Gödöllőn, a már meglévő két nagy lerakó kibővítésével valósul meg 2007-ben - közölte az Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás elnöke. Gémesi György, a 105 települést tömörítő társulás elnöke elmondta, hogy az érintett helységek azért fogtak össze, mert a közös beruházás hosszú évtizedekre megoldhatja összesen 260 ezer lakos kommunális hulladékának elhelyezését. Településenként külön-külön ugyanis ez a feladat túlságosan költséges lenne - tette hozzá.
Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn, Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás, beruházás, kommunális hulladék, bővítés, korszerűsítés, modern hulladéklerakó, körgyűr

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A már meglévő két nagy lerakó bővítésével, korszerűsítésével viszont a szelektív hulladék gyűjtésére, tárolására is berendezkednek. A Gödöllő közelében kialakítandó modern hulladéklerakó azért is előnyös választás, mert itt fut majd az M0-ás körgyűrű most épülő új szakasza, amely úgy teszi majd lehetővé a szemét napi szállítását, hogy közben nem terheli a környékbeli települések forgalmát - utalt rá az elnök.

Hirdetés

Hozzátette: korábban több helyszín is szóba került a regionális lerakó építésére, ám a helyi tiltakozások miatt ezeket sorra elvetették, ami már veszélyeztette a projekt uniós támogatását.

Gödöllőt megelőzően egyedül Valkó lett volna hajlandó a lerakónak helyet adni, e helyszínt viszont szakmai megfontolásból a környezetvédelmi tárca nem találta alkalmasnak.

Hirdetés

A terv szerint a lerakók működtetéséhez hamarosan 29 településen - a többi között Vácott, Aszódon, Nagymaroson és Vácrátóton - alakítanak ki szelektív hulladékgyűjtő szigeteket - hívta fel rá a figyelmet Gémesi György.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bakköröm

főként szm.-ban előf. körömalakulás, a körmök fokfala a talajjal 50°-nál nagyobb szöget... Tovább

hallás

a levegő részecskéinek periodikusan ismétlődő nyomásváltozásai (hanghullámok) által... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés