Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn, Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás, beruházás, kommunális hulladék, bővítés, korszerűsítés, modern hulladéklerakó, körgyűr

Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn

Hirdetés

Folytatódik az észak-pesti regionális hulladéklerakó kialakításának előkészítése; a 6,6 milliárd forintos beruházás Nógrádmarcalban és Gödöllőn, a már meglévő két nagy lerakó kibővítésével valósul meg 2007-ben - közölte az Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás elnöke. Gémesi György, a 105 települést tömörítő társulás elnöke elmondta, hogy az érintett helységek azért fogtak össze, mert a közös beruházás hosszú évtizedekre megoldhatja összesen 260 ezer lakos kommunális hulladékának elhelyezését. Településenként külön-külön ugyanis ez a feladat túlságosan költséges lenne - tette hozzá.
Regionális hulladéklerakó létesül Nógrádmarcalban és Gödöllőn, Észak-Pesti Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás, beruházás, kommunális hulladék, bővítés, korszerűsítés, modern hulladéklerakó, körgyűr

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A már meglévő két nagy lerakó bővítésével, korszerűsítésével viszont a szelektív hulladék gyűjtésére, tárolására is berendezkednek. A Gödöllő közelében kialakítandó modern hulladéklerakó azért is előnyös választás, mert itt fut majd az M0-ás körgyűrű most épülő új szakasza, amely úgy teszi majd lehetővé a szemét napi szállítását, hogy közben nem terheli a környékbeli települések forgalmát - utalt rá az elnök.

Hirdetés

Hozzátette: korábban több helyszín is szóba került a regionális lerakó építésére, ám a helyi tiltakozások miatt ezeket sorra elvetették, ami már veszélyeztette a projekt uniós támogatását.

Gödöllőt megelőzően egyedül Valkó lett volna hajlandó a lerakónak helyet adni, e helyszínt viszont szakmai megfontolásból a környezetvédelmi tárca nem találta alkalmasnak.

Hirdetés

A terv szerint a lerakók működtetéséhez hamarosan 29 településen - a többi között Vácott, Aszódon, Nagymaroson és Vácrátóton - alakítanak ki szelektív hulladékgyűjtő szigeteket - hívta fel rá a figyelmet Gémesi György.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

csírázás

a növény embrionális fejl.-ének nyitó szakasza. A nyugalmi szakasz után az érett csíra a... Tovább

citoplazmás öröklődés (extrakromoszómás öröklődés)

olyan öröklésmenet, amelyben a gének meghatározó szerepe nem mutatható ki, a jellegeket... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.