Pozitív jelentés a magyar "atomhulladék" kezeléséről, Biztonságosan tárolják a kiégett fűtőelemeket és radioaktív hulladékokat

Hirdetés

Pozitív jelentés a magyar "atomhulladék" kezeléséről

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Biztonságosan tárolják Magyarországon a kiégett fűtőelemeket és radioaktív hulladékokat - állapította meg egy nemzetközi vizsgálat. A lakosság hozzáállását követendő példaként említette a jelentés.
Pozitív jelentés a magyar
A magyar kiégett fűtőelemek és a radioaktív hulladékok kezelésének gyakorlata megfelel az erről szóló nemzetközi egyezményben megfogalmazott biztonsági követelményeknek - állapította meg a nemzetközi egyezmény második felülvizsgálati értekezlete Bécsben, erről az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatott.  
A közlemény szerint a felülvizsgálati értekezlet - a benyújtott jelentés, az elhangzott előadások és a kérdésekre adott válaszok alapján - követendő példaként említette a magyar létesítmények környezetében élő lakossággal való együttműködést.  
Hirdetés
Kiemelték a Püspökszilágyiban található Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló biztonságnövelő programját, a Bátaapátiban létesítendő kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktárolóhoz adott egyértelmű lakossági támogatást és az Országgyűlés előzetes, elvi hozzájárulását.  
Az OAH tájékoztatása szerint szerdán fejeződik be Bécsben a kiégett fűtőelemek és a radioaktív hulladékok biztonságos kezeléséről létrejött nemzetközi egyezmény második felülvizsgálati értekezlete, amelyen a résztvevő 41 ország megvitatta az egyezményben vállalt kötelezettségek teljesítését.  
Hirdetés
Az érintett hazai intézmények bevonásával az OAH által összeállított magyar nemzeti jelentést a kormány jóváhagyásával nyújtották be a felülvizsgálati értekezlet számára. 

Forrás: magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

feltétlen takarmányok

olyan anyagok, amelyeknek legcélszerűbb felhasználási területe a takarmányozás. Ide... Tovább

altalajöntözés módszere és eszközei

a talajfelszín alatt rendeltetési helyére juttatott ->öntözővíz hasznosítása az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.