Radaron a mezőőrök

Radaron a mezőőrök

Hirdetés

Egy Hódmező- vásárhelyen bevezetett új szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl az interneten keresztül a földhasználók is nyomon követhetik, merre járnak a mezőőrök a város 50 ezer hektáros határában. A nyolc mezőőr mindegyike globális helymeghatározó szoftverrel (GPS) ellátott PDA-készüléket (Personal Digital Assistant - Digitális Személyi Titkár) kapott.
Radaron a mezőőrök

Az eszközök alkalmasak arra, hogy hiteles, akár bírósági tárgyaláson is felhasználható fotókat készítsenek velük az észlelt szabálytalanságokról. A berendezés segítségével a mezőőr azonnal jelenteni tudja a központba az intézkedést igénylő eseményeket: a környezetkárosítást, a fa- vagy terménylopást vagy a felfedezett illegális hulladéklerakókat.

A készülék emellett szüntelenül továbbítja a mezőőr pontos helyzetét is. Ez az alkalmazottak biztonságát is szolgálja, hiszen sokszor 10-12 kilométerre a lakott területen kívül teljesítenekszolgálatot.
A napokban bevezetett új szolgáltatásnak köszönhetően az önkormányzat honlapján keresztü a mezőőri járulékot fizető földhasználók is nyomon követhetik, merre jár a körzetükben szolgálatot teljesítő mezőőr. A földtulajdonosok bármikor kapcsolatba léphetnek az adott területen járőröző mezőőrrel, és érdeklődhetnek a saját földjeik, érdekeltségeik iránt, amelyet éppen akkor ellenőrzött a szakember - mondta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

61/2005. (VII. 7.) FVM rendelet

a növényvédelmi tevékenységrôl szóló 5/2001. (I. 16.) FVM rendelet módosításáról. A... Tovább

emésztőkészülék

a táplálék felvételére, fiz. és kém. feldolgozására, szállítására, a tápanyagok... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.