Racionalizálás a környezetvédelmi hatóságoknál, környezet- és természetvédelmi szervezetrendszer, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség, laboratóriumok, mérőközpontok, regionalizációs törekvéshaték

Racionalizálás a környezetvédelmi hatóságoknál

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az összehangolt, illetve hatékonyabban működő környezet- és természetvédelmi szervezetrendszer megteremtése a célja a kormánynak, amelynek döntése értelmében jövő január 1-jétől a jelenlegi 10 helyett 7 laboratórium és mérőközpont látja el a 10 környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség munkájához szükséges feladatokat - tájékoztatta Danks Emese kormányszóvivő közleményben az MTI-t. A közlés szerint a kormány egy kisebb, kevésbé bürokratikus, és éppen ezért olcsóbban működő közigazgatás megteremtése érdekében döntött a minisztériumok számának csökkentéséről, valamint a minisztériumok alá tartozó igazgatási szervek racionalizálásáról.
Racionalizálás a környezetvédelmi hatóságoknál, környezet- és természetvédelmi szervezetrendszer, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség, laboratóriumok, mérőközpontok, regionalizációs törekvéshaték

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó laboratóriumok és mérőközpontok esetében a racionalizáció igénye találkozik a regionalizációs törekvésekkel: a jövő év elejétől hét régiós központban, Budapesten, Székesfehérváron, Pécsett, Szegeden, Győrben, Miskolcon, és Debrecenben működik laboratórium és mérőközpont - áll a közleményben.

Hirdetés

A közlemény emlékeztet arra, hogy összehangolt, hatékony környezet- és természetvédelmi szervezetrendszer kialakítása már korábban megkezdődött: 2006. szeptember 1-jén kettővel csökkent a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek száma, a megszűnt intézmények székhelyén pedig - az ügyfelek gyors és egyszerű kiszolgálása érdekében - kirendeltségeket hoztak létre.

Hirdetés

2007. február 1-jén a nemzeti park igazgatóságok száma is csökken a kormány döntése alapján: a jelenlegi 10 helyett 9 igazgatóság fog működni. Az Őrsági Nemzeti Park Igazgatóság feladatait a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság veszi át - tartalmazza Danks Emese közleménye.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

immunválasz-képtelenség

az a jelenség, amikor az antigén hatására a szervezet immunrendszere nem vagy csak csökkent... Tovább

kötvény

olyan értékpapír, amelynek kiállítója (kibocsátója) arra kötelezi magát, hogy az azon... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés