Törvénnyel a pofátlan kereskedők ellen

Hirdetés

Törvénnyel a pofátlan kereskedők ellen

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Jogosítványokat kap az agrárminiszter, kihúzzák a szőnyeget a versenyhivatal alól, kereskedelmet regulázna a Tisztelt Ház. Az összes párt támogatásával benyújtották a tisztességes élelmiszer- kereskedelemről szóló törvényjavaslatot. Az eddig az élelmiszer- etikai kódex bevezetésén vacilláló kereskedők máris tiltakoznak, a szerdai egyeztetésre már el sem mentek - írta a nol.hu.
Törvénnyel a pofátlan kereskedők ellen

Az összes párt támogatásával benyújtották a tisztességes élelmiszerkereskedelemről szóló törvényjavaslatot, amely kemény eszközöket adna az agrárminiszter kezébe. Az eddig az élelmiszer-etikai kódex bevezetésén vacilláló kereskedők máris tiltakoznak, a szerdai egyeztetésre már el sem mentek - írta a nol.hu. A törvényjavaslat a versenyhivatal jogait súlyosan korlátozná, az agrárminisztertől függne, hogy kiemelt élelmiszer-piaci kartellek esetében mikor indíthat eljárást a versenyfelügyelet.

Most úgy látszik, hogy az etikai kódex júliusra tervezett hatálybalépése előtt elmélyül a kereskedők és a földművelésügyi tárca közötti konfliktus. Egyelőre bizonytalan, kik és milyen formában fogják bevezetni az etikai kódexet. A kereskedők a képviselők által kedden benyújtott törvényjavaslatok mögött az agrártárca nyomásgyakorlását látják.
A törvényjavaslat a versenyhivatal önállóságát is erősen korlátozná, márpedig a versenyhivatal szerint uniós jogszabályok egyértelműen tiltják, hogy a helyi törvényhozás jogosítványokat vonhasson el a versenyhatóságoktól. Annál inkább, mivel a törvényjavaslat által a versenytörvény felülírni kívánt passzusai lényegében megegyeznek az uniós jogszabályokkal, így például az élelmiszertermékpálya-kódex kifogásolt pontjai nemcsak a hazai versenytörvényt, hanem az uniós közösségi jogot is sérthetik.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bőrszarv

a bőrből kiemelkedő, esetleg valóban szarvra emlékeztető képződmény, amelyet túlzott... Tovább

nyelv

a szájüregben levő erős, izmos szerv, amely a taplékfelvételre (szm.), a táplálék... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.