Fényfüzér pingpong labdákból

Készítsünk karácsonyi fényfüzért pingponglabdákból!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nemcsak karácsonykor, hanem az év bármely szakában használhatjuk ezeket a mutatós fényfüzéreket! Előnyük az, hogy olcsók, és pillanatok alatt bárki elkészítheti őket, meg is mutatom, hogyan! 

Karácsonyi fényfüzér

Nagyon régen ráuntam a boltban kapható díszekre, illetve fényfüzérekre. Ennek egyszerű okai vannak: hihetetlenül drágák, és egyáltalán nem olyan szépek, mint amilyennek én szeretném látni. Ráadásul nem is olyant tartósak, régebben sok fényfüzért vettem, amit csak abban az évben tudtam használni, a következőben már nem.

 

Vagy megtört a vezeték, vagy kiégett egyetlen egy darab égő benne, amit természetesen nem lehetett cserélni. Szóval egyik évben megvettem nagyjából ötezer forintért, a következő évben már a kukába került. 

 

Miután meguntam ezt az egészet, elkezdtem gondolkozni azon, hogyan lehetne ezt másképpen csinálni. Szerencsére az interneten számtalan ötlettel találkozik az ember, így elkezdtem készíteni a saját karácsonyi díszeimet! Mostanra eljutottam odáig, hogy még karácsonyfát sem veszek, azt is saját kezűleg készítem el, minden évben más milyet, hogy ne legyen annyira egyhangú. 

 

A saját kézzel készített díszekben az a legjobb, hogy pillanatok alatt elkészíthetők, fillérekbe kerülnek, és nem kell hozzá semmilyen kézügyesség, bevallom, nekem sem szakterületem az ilyesfajta kézimunka…Másik nagy előnyük ezeknek a díszeknek az, hogy olyat készítesz, amilyet szeretnél. Ezt figyelembe véve én mindig olyanokat csinálok, amiket nem csak karácsonykor lehet használni, hanem az egész évben.

Hirdetés

 

Ezeket az ötleteket pedig eddig is megosztottam veletek, ha szeretnétek nézelődni köztük, akkor látogassátok meg karácsonyi díszekről szóló rovatomat! Most viszont foglalkozzunk végre a pingpong labdákkal, és a segítségükkel készíthető fényfüzérrel, a következő oldalon lépésről lépésre mondok el mindent nektek, megéri lapozni egyet! 

 

Karácsonyi fényfüzér

Amire szükségünk lesz: természetesen pingpong labdák. Régen, ugyebár a klasszikus, fehér labdákat lehet kapni, ma viszont már mindenféle színben pompázókhoz is hozzá lehet jutni. Ha fehéret választasz, mint ahogyan én is, akkor finom, fehér fényt fogsz kapni, ami nem mellékesen nagyon elegáns. Amire még szükség lesz, az egy fényfüzér. Igen, jól látod, ezt nem saját kézzel készítjük, hanem megvesszük a boltban. Na de itt jön a lényeg!

 

Nem szükséges minőségi fényfüzért vásárolnod 5-10 000 forintért, elég a minőségben kicsivel rosszabb, kínai fajta, amit legrosszabb esetben is megkapsz 1500-2000 forintért. Hogy miért nem fontos annyira a minőség? A pingpong labdák segítenek megvédeni az égőket, nem fognak ütődni, nem fognak hozzáérni semmihez, így nem is roncsolódnak olyan hamar. A vezetékkel sem lesz annyi gond, sokkal könnyebben tudod majd tárolni, ha a labdák rajta vannak, mondjuk én le se szoktam venni, mivel világításnak is tökéletesek évközben! Szerezz még egy kést, és már kezdhetjük is az alkotást! 

Hirdetés

 

A kés segítségével vágj X-alakban nyílásokat a pingponglabdákba, de vigyázz arra, hogy ne legyen a metszés túlságosan nagy. Az elkészült nyílásokba óvatosan nyomd bele egyenként az égőket. Én annyit még megcsináltam, hogy egy kis ragasztóval megragasztottam a nyílást, hogy semmiképp se eshessen ki belőle az égő. Már készen is vagyunk! Ugye milyen egyszerű? 

 

A fényfüzért teheted kintre-bentre, ahova csak akarod, de azt azért vásárláskor nézd meg, hogy hova ajánlják az égősort! Sok sikert mindenkinek az elkészítéshez, remélem, hogy örömet okoztam vele nektek! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
446 971
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 863 789
Közösség

hipoplázia (hypoplasia)

fejlődési rendellenesség, amikor valamely szerv, szövet csökevényesen fejlődik ki. Tovább

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek