Parlagfűirtás: jövőre még kevesebb pénz

Hirdetés

Parlagfűirtás: jövőre még kevesebb pénz

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Továbbra is hatalmas gondot okoz hazánkban a parlagfű. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület szerint a betegek szempontjából teljes kudarcot vallott a parlagfű elleni küzdelem, s válságstáb összehívását sürgetik.
Parlagfűirtás: jövőre még kevesebb pénz

„A parlagfűkérdés kezelésére létrejött tárcaközi bizottság évek óta a betegek szempontjából eredménytelenül működik. Sajnos olyan érdemi intézkedési terv sem született, amely – legalább elvben – eredményes lehetett volna. A bizottság gyakran csupán szemlélője az eseményeknek” – mondta lapunknak Kelenné Murányi Ágnes, az egyesület alelnöke.

Mint ismeretes, a 2006-os választások óta a tárcaközi bizottság jogalap nélkül működik, ugyanis a kormány megszüntette a bizottság működéséről szóló országgyűlési határozatot. Az alelnök szerint a kabinet azzal súlyosbítja a helyzetet, hogy jövőre már nem ajánlhatják fel a lakosok a személyi jövedelemadójuk egy százalékát a parlagfű-mentesítésre, amelyből az idén nyolcszázmillió forint folyt be.
Az egyesület szerint a köbméterenkénti megengedett pollenkoncentráció harminc-ötven darab helyett tavaly a köbméterenkénti ezret is meghaladta. „Az idén sem jobb a helyzet, ezért válságstáb azonnali összehívását tartjuk szükségesnek, válságterv elkészítését és annak végrehajtását” – jelentette ki Kelenné Murányi Ágnes. Az alelnök szerint a parlagfű elleni küzdelemben több pályázati kiírás is indokolatlan volt, ugyanis nem a legproblémásabb területeken avatkozott be. Több százmillió forintot költöttek például gépi kasza vásárlására, s ez, mint mondta, csak a legjobb szándékkal nevezhető jogosnak és hasznosnak. A pénzösszegek felhasználása mellett azt is kritizálja az egyesület, hogy elmaradt a felhasználás elemzése. Az Állami Számvevőszék is kifogásolta a pénzelosztást, s néhány hete az Országgyűlési Biztosok Hivatala is elmarasztaló véleményt adott ki. Hazánkban egyébként egyre nő az allergiás betegek száma.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

gyapjú minősítése

a gyapjú értékmérő tulajdonságai alapján végzik; a minősítés alkalmával vizsgálják a... Tovább

homozigóta

olyan diploid (diploid sejt) vagy haploid (haploid sejt) egyed, amelynek génállománya a vizsgált... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.