10 milliós büntetés a parlagfűért

Hirdetés

10 milliós büntetés a parlagfűért

Murai Szabolcs
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Vas megyei Közigazgatási Hivatal, a Növény és Talajvédelmi Szolgálat, a Földhivatal az ÁNTSZ és a Munkaügyi Központ együttműködésével működő parlagfű-mentesítési bizottság idén tavasszal jött létre. Az érintettek az együttműködés eredményeiről egy fórumon számoltak be.
10 milliós büntetés a parlagfűért, Vas megyei Közigazgatási Hivatal, parlagfű-mentesítési bizottság, növényvédelmi bírság, Ambrósia elatior, megyei földhivatal

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Dr Káldy János a Növény és Talajvédelmi Szolgálat igazgatója elmondta: Vas megye a gyengén illetve közepesen fertőzött területek közé tartozik. Idén szeptember 22.-ig 110 esetben szabtak ki növényvédelmi bírságot, ennek összege 9 millió 630 ezer forint. 83 esetben rendeltek el közérdekű védekezést, ezek közül 10-et végre is hajtottak. Az Ambrósia elatior vagyis parlagfűvel fertőzött területek felderítését egyébként a megyei földhivatalok végzik.

Hirdetés


Szabó Lajos a Vas megyei Földhivatal birtokpolitikai osztályvezetője kifejtette: idén 960 Hektár az a terület, amit felmértek fertőzöttségi szempontból, legtöbbet, 560 Hektárt, Szombathely környékén.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyar Rádió

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ivari kétalakúság (szexuális dimorfizmus)

a két ivar között megnyilvánuló különbség; a növények között kisebb mértékű, az... Tovább

nyakló

a ló nyakára helyezett tartószíj, amit lánccal erősítettek a rúd végéhez. A népies... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.