Hirdetés

Nagy a kereslet az olcsóbb rizs iránt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egyre több rizs fogy hazánkban, az élelmiszerek közül szinte egyedüliként nő a forgalma. Kiskereskedelmi eladása értékben tizenhét százalékkal emelkedett 2008 decembere és 2009 novembere között, így éves piaci értékesítése a tízmilliárd forintot is meghaladja, míg forgalma évi huszonkilencezer tonna feletti a Nielsen piackutató vállalat adatai szerint.
Rizs - nagy kereslet az olcsó élelmiszer iránt
A mennyiségben egyszázalékos növekedést regisztráltak.

A nagyobb forgalom az árak emelkedését is magával hozta. Egy kilogramm rizs fogyasztói átlagára háromszázötvenhét forint volt 2008 decembere és 2009 novembere között, s ez tizenhat százalékkal haladja meg az azt megelőző bázisidőszak átlagárát. A felmérésből az is kiderül, hogy egyre nagyobb a kereslet a rövidebb szemű, olcsóbb rizs iránt, amelynek forgalma jelentősen nőtt. A hosszabb szemű, drágább rizsé csak kisebb mértékben bővült. A normál rizs teszi ki értékben a piac kétharmadát, ezt az előfőzött rizs részaránya követi. A nagy tápértékű barna rizs mutatója öt százalék alatt maradt. Figyelemre méltó a kereskedelmi márkák magas, értékben negyvenszázalékos részaránya a mért időszakban. A bolti eladásból harminckét százalékról harmincöt százalékra emelkedett a főleg diszkontokat és szupermarketeket magában foglaló csatorna részaránya. Pozíciója a legnagyobb és a legkisebb üzletek piaci részesedésének rovására erősödött.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

heregubó-arató készülék (gubózófésű)

vontatott, kb. 2 m hosszú mélyített teknő, amelynek egyik oldala fogazott élével belesüpped a... Tovább

Kalocsai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Milassin György hivatalvezetõ Ügyfélfogadás: H: 8.00-15.00 óráig, ebédszünet... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.