Jóváhagyta az EB hogy októbertől fizetheti az MVH a SAPS- és tejtámogatás-előleget.

Hirdetés

Októbertől kerül kifizetésre a SAPS- és tejtámogatás-előleget

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Októbertől fizetheti az MVH a SAPS- és tejtámogatás-előleget Jóváhagyta az Európai Bizottság (EB), hogy a SAPS-támogatások valamint a különleges tejtámogatás 50-50 százalékát előlegként fizessék ki az arra jogosult termelőknek.


SAPS- és tejtámogatás-előleg kifizetés
Az előlegfizetésre mind a 27 tagállamban lesz lehetőség, a kifizetések pedig október második felétől indulhatnak – jelentette be a vidékfejlesztési tárca. A minisztérium emlékeztet arra, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a fagykárt szenvedett gazdák megsegítésére kérte Brüsszelben, hogy az uniós közvetlen támogatás előlegét mihamarabb megkaphassák a magyar termelők. Az Európa-szerte tapasztalható rendkívüli időjárási körülmények, valamint a termelők továbbra is fennálló pénzügyi nehézségei miatt több tagállam kérte az előlegfizetés engedélyezését. Az EB általános felhatalmazást adott, ezért a tagállami kérvények benyújtására nincs szükség, minden uniós országban lehetőség nyílik az előlegek fizetésére. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – a jogosultsági feltételek ellenőrzését követően – legkorábban október második felében kezdheti meg az előlegek folyósítását.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.