Nyilvános agrárpénzek, újság, államháztartás, törvény, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal , magánszemély, egyéni vállalkozó, cég, szervezet, dokumentum, adatvédelmi biztos, AVOP, SAPARD, normat

Nyilvános agrárpénzek

Hirdetés

Az utóbbi időben több olyan tartalmú írás is megjelent a különböző újságokban, hogy az államháztartási törvény értelmében az uniós támogatások kedvezményezettjeinek neve, a támogatás célja, összege az államháztartásról szóló törvény alapján nyilvános adat.
Nyilvános agrárpénzek, újság, államháztartás, törvény, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal , magánszemély, egyéni vállalkozó, cég, szervezet, dokumentum, adatvédelmi biztos, AVOP, SAPARD, normat

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Ezért a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal köteles ezeket közzétenni, méghozzá arra való tekintet nélkül, hogy a kedvezményezett magánszemély, egyéni vállalkozó, cég vagy esetleg valamilyen szervezet.

Mivel a cikkek szerzői a hivatal előtt is ismert dokumentumra, az adatvédelmi biztos ajánlására hivatkoztak, ezért az MVH ebben a kérdésben kénytelen volt állásfoglalást kérni a kifizetési ügynökséget irányító hatóságtól, az agrártárcától. A minisztérium az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a hivatalnak az államháztartási törvény alapján csak az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív támogatások, azaz a pályázati pénzek kifizetése esetén van közzétételi kötelezettsége. S azzal, hogy az MVH az AVOP és a SAPARD támogatások ügyféladatait az interneten nyilvánosságra hozta, eleget tett a jogszabályban előírt kötelezettségének.

Hirdetés

A normatív támogatások rendszeréből pedig eleve adódik az átláthatóság, hiszen a visszaosztási ráta kiszámítása után a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal évről évre megadja a területalapú támogatás egy hektárra vetített nagyságát, s aki jogosult a kifizetésre, az ez esetben mindenképpen megkapja a neki járó pénzt.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MVH

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

endoszkópia

a belső szervek (orr, garat, légcső, gyomor, végbél, hasüreg, hüvely stb.) meg- és... Tovább

versengés

->Populációknak egymásra hatása, amellyel akadályozzák egymást a növekedésben,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.