Nyilvános agrárpénzek, újság, államháztartás, törvény, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal , magánszemély, egyéni vállalkozó, cég, szervezet, dokumentum, adatvédelmi biztos, AVOP, SAPARD, normat

Nyilvános agrárpénzek

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az utóbbi időben több olyan tartalmú írás is megjelent a különböző újságokban, hogy az államháztartási törvény értelmében az uniós támogatások kedvezményezettjeinek neve, a támogatás célja, összege az államháztartásról szóló törvény alapján nyilvános adat.
Nyilvános agrárpénzek, újság, államháztartás, törvény, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal , magánszemély, egyéni vállalkozó, cég, szervezet, dokumentum, adatvédelmi biztos, AVOP, SAPARD, normat

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Ezért a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal köteles ezeket közzétenni, méghozzá arra való tekintet nélkül, hogy a kedvezményezett magánszemély, egyéni vállalkozó, cég vagy esetleg valamilyen szervezet.

Mivel a cikkek szerzői a hivatal előtt is ismert dokumentumra, az adatvédelmi biztos ajánlására hivatkoztak, ezért az MVH ebben a kérdésben kénytelen volt állásfoglalást kérni a kifizetési ügynökséget irányító hatóságtól, az agrártárcától. A minisztérium az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a hivatalnak az államháztartási törvény alapján csak az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív támogatások, azaz a pályázati pénzek kifizetése esetén van közzétételi kötelezettsége. S azzal, hogy az MVH az AVOP és a SAPARD támogatások ügyféladatait az interneten nyilvánosságra hozta, eleget tett a jogszabályban előírt kötelezettségének.

Hirdetés

A normatív támogatások rendszeréből pedig eleve adódik az átláthatóság, hiszen a visszaosztási ráta kiszámítása után a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal évről évre megadja a területalapú támogatás egy hektárra vetített nagyságát, s aki jogosult a kifizetésre, az ez esetben mindenképpen megkapja a neki járó pénzt.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MVH

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

lineáris programozás

az erőforrások felhasználási, szétosztási, hasznosítási, gazd. feladatának optimális... Tovább

Együtt az Állatokért Állatvédõ Közhasznú Egyesület

Állatvédõ szervezet Elnök: Kovács Katalin Alelnök: Kulcsár Sándorné Cím: Debrecen... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés