Nem kaszált a paraszt, kaszált a hivatal!

Szabadföld
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Száznyolcvan- millió forintos bírságot szabtak ki azokra a földhasználókra, gazdálkodókra, akik földjeiken nem gondoskodtak a parlagfű kiirtásáról – állapította meg a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleményében. Országos szinten a mezőgazdasági területek nyolcvan százaléka fertőzött a parlagfűmaggal.
Nem kaszált a paraszt, kaszált a hivatal!
Országos szinten a mezőgazdasági területek nyolcvan százaléka fertőzött a parlagfűmaggal, s bár a parlagfű szezon a növény számára kedvezőtlen időjárás miatt későn kezdődött, majd korán, szeptember közepén véget is ért, rekordszintű porkoncentrációt mértek a levegőben Nyíregyházán - olvasható az MTI által idézett közleményben.

A témával kapcsolatban konferenciát tartottak, amelyen a közlés szerint Jordán László, a hivatal elnöke azt mondta, a köztudatban ki kell alakuljon az a gondolkodás, hogy ne a hatósági felszólítást várják a gazdálkodók, hanem ismerjék azokat az eszközöket, amivel eredményesen, a pollenszórás előtt, időben tudnak védekezni.

A szakemberek szerint a parlagfű irtásában nem elsődleges szempont a bírság kiszabása, a közérdekű, kényszerkaszálások végrehajtása, ezek csak eszközök arra, hogy a földhasználók felismerjék ennek a problémának a jelentőségét.

Páldy Anna, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Környezetegészségügyi Intézetének főigazgató helyettese múlt szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a szezon ugyan rövidebb volt, összességében viszont magas maximum értékeket mértek. Az allergiát okozó növények közül leggyakrabban a parlagfű, az éger és mogyoró okoz problémát.

Szabad Föld
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

21/2006. (V. 15.) EüM-FVM együttes rendelet

a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

dinokap hatóanyagú gombaölő szerek

a lisztharmat ellen hatásos szerves hatóanyagok egyik első képviselője a dinokap; kénpótló... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés