Csaknem négy év búza lopásért

Hirdetés

Csaknem négy év búza lopásért

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Elítélte a bíróság azt a két férfit – egy kaposvári és egy komlói vállalkozót – akiket azzal vádolnak: mintegy hatezer tonnányi, 180 millió forint értékű gabonát tüntettek el az intervenciós készletből. A kaposvári vállalkozónak a megyeszékhelyen és Szulokban voltak raktárai.
Csaknem négy év búza lopásért
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal kötött szerződés alapján Kaposváron mintegy 5564 tonna, Szulokban 7263 tonna intervenciós kukoricát tárolt – írta a sonline.hu. Gondoskodnia kellett a gabonakészlet mennyiségének, minőségének megőrzéséről.Kaposvári vállalkozó a tettes

Az ügy egy feljelentéssel – mint később kiderült: önfeljelentéssel – indult. A kaposvári vállalkozó 2006 novemberében feljelentést tett, hogy a szuloki raktárból mintegy 2000 tonnányi kukoricát elloptak. A nyomozás aztán érdekes fordulatokat vett. Kiderült, hogy a kaposvári raktárból is hiányzik jelentős mennyiség és a szulokiból is a bejelentettnél még vagy kétezer tonnányival több. A szálak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon keresztül egy komlói vállalkozóhoz vezettek, akinek, mint kiderült: köze lehetett a somogyi eseteknek.

A vád szerint a kaposvári vállalkozó még 2006-ban 36 kamionnyi, mintegy 1600 tonnányi kukoricát adott el "saját hasznára". Szulokból pedig 2600 tonnányit értékesített. A komlói vállalkozó, azt állítva, hogy kaposvári üzlettársa tud róla, Szulokból kétezer tonnányi kukoricát szállított el. Úgy tudni: elszámolási vita volt a két férfi között.

A bíróság a kaposvári vállalkozót sikkasztás miatt három év nyolc hónapi börtönre ítélte a bíróság és négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Társára két és nyolc hónapi börtönt róttak ki lopás miatt és három évre tiltották el a közügyektől. A kaposvári férfi enyhítését, a komlói felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész viszont mindkettejük esetében súlyosításért, úgyhogy az ítélet nem jogerős.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bélszurok

a ->magzat vastag- és végbelében (->bélcső) képződött kenőcsszerű,... Tovább

76/2006. (X. 20.) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.