A mikulásvirág legendája

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A mikulásvirág könnyfakasztó legendája

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Szinte mindenki ismeri a karácsonyi ünnepek sztárnövényét, azt viszont kevesen tudják, hogy milyen utat járt be addig, amíg gyomnövényből csodálatosan szép dísznövény lett. Most megismerkedhettek ti is a mikulásvirág könnyfakasztó legendájával! 

Elmondom a mikulásvirág legendáját

A téli napok sztárnövényévé nőtte ki magát a mikulásvirág, szinte az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Korábbi cikkünkben már elmondtunk nektek mindent a mikulásvirág gondozásáról, ezért most másról fogok nektek beszélni.

Kevesen tudják, hogy milyen kalandos utat járt be ez a csodálatos növény, míg őshazájából eljutott a világ minden pontjára, és lett az ünnep egyik nélkülözhetetlen éke. Ismerkedjünk meg a mikulásvirág kedves legendájával, aminek igazából két változata is van, de mindkettőben közös, hogy Mexikóból ered. Az egyik történetben két unokatestvér szerepel (Pepita és Pedro), a másikban pedig két testvér (Mária és öccse, Pablo).

A mikulásvirág legendája

Valamikor réges-régen élt két gyermek egy kis faluban - nagyon szegények voltak, még ételre is alig jutott pénzük. Amikor közeledett a karácsony, a faluban egyre nőttek a mulatságok, felvonulások és fesztiválok száma. Az ünnep, az öröm, a vidámság, rengeteg embert vonzott, a falubeliek még egy nagy jászolt is felállítottak a templomban. A jászolban fekvő Jézust a gyermekek meglátogatták és még ajándékot is vittek.

hirdetes

A két kisgyermek is szeretett volna valamit vinni Jézusnak, de sajnos nem volt semmi pénzük – közben a többi gyermek azon vitatkozott, hogy melyikük drága ajándéka nyeri el a kis Jézus tetszését. A két kisgyermek akkor is szeretett volna vinni valamit a kis Jézusnak, noha nem volt semmijük. Karácsony estéjén aztán mindenkinél korábban indultak el a templomba, és eldöntötték, hogy az útszélén található növényeket szedik csokorba, hogy azokkal díszítsék a bölcsőt. Amikor a többi gyermek is megérkezett a templomba, elkezdték gúnyolni a két szegény csöppséget, akiknek szemében a szégyen és a tehetetlenség könnyei kezdtek el gyülekezni.

hirdetes

Ekkor azonban csoda történt – az útszéli gazok ragyogó vörös szirmú, csillagformájú virágokká változtak, olyan szépségesek voltak, hogy mindenki elámult. Ekkor értette meg mindenki, hogy a szeretet ajándéka a legszebb, és a legkedvesebb Jézus szemében – sokkal szebb és kedvesebb, mint a drága pénzért vett ajándékok. Azóta már nem gazként tekintenek az emberek a mikulásvirágra, a legnépszerűbb karácsonyi díszek egyike lett az egész világon. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2020-09-08

A rózsának szüksége van edzésre, hogy kibírja a telet

A rózsa edzése, elképesztően nagy szüksége van a rózsának az edzésre ahhoz, hogy el tudja viselni a téli hideget, most mindent elmondok a rózsa edzéséről!

2020-08-28

Ősszel ültessük a virághagymákat, hogy tavasszal gyönyörködhessünk bennük!

Ősszel kell elültetnünk a tavaszi hagymásokat ahhoz, hogy tavasszal gyönyörködhessünk bennük, szakértőnk most mindent elmond a tavaszi hagymásokról!

2020-08-25

Orchidea locsolása - Titkok, amiket eddig nem tudtál!

Orchidea locsolása, mit kell tudni az orchidea locsolásáról, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az orchidea locsolásáról! Az orchidea locsolásának titkai!

2020-09-15

Tudtad? Ezért kell három évet várni, hogy csodaszép legyen az évelő!

Az évelőkre három évet kell várni, csak ezután lehet bennük maradéktalanul gyönyörködni, nézzük, miért kell három évet várni az évelőkre!

2019-12-05

Készítsünk isteni finom szaloncukrot saját kezűleg!

Nem muszáj a boltban megvenni, saját kezűleg is készíthetünk szaloncukrot, mostani cikkemben azt is elmondom, hogyan készíthetünk saját kezűleg szaloncukrot!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


talajforgatás

a —>talajművelés ősi formája. Eszköze elsősorban az ->eke. Régebben a növ. elemi... Tovább

étvágy

az éhséggel kapcsolatos, de attól mégis eltérő fogalom; az állatot evésre ösztönzi és... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi díszek virág