notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mikulásvirág legendája

Hirdetés

A mikulásvirág könnyfakasztó legendája

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szinte mindenki ismeri a karácsonyi ünnepek sztárnövényét, azt viszont kevesen tudják, hogy milyen utat járt be addig, amíg gyomnövényből csodálatosan szép dísznövény lett. Most megismerkedhettek ti is a mikulásvirág könnyfakasztó legendájával! 

Elmondom a mikulásvirág legendáját

A téli napok sztárnövényévé nőtte ki magát a mikulásvirág, szinte az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Korábbi cikkünkben már elmondtunk nektek mindent a mikulásvirág gondozásáról, ezért most másról fogok nektek beszélni.

 

Kevesen tudják, hogy milyen kalandos utat járt be ez a csodálatos növény, míg őshazájából eljutott a világ minden pontjára, és lett az ünnep egyik nélkülözhetetlen éke. Ismerkedjünk meg a mikulásvirág kedves legendájával, aminek igazából két változata is van, de mindkettőben közös, hogy Mexikóból ered. Az egyik történetben két unokatestvér szerepel (Pepita és Pedro), a másikban pedig két testvér (Mária és öccse, Pablo).

 

A mikulásvirág legendája

Valamikor réges-régen élt két gyermek egy kis faluban - nagyon szegények voltak, még ételre is alig jutott pénzük. Amikor közeledett a karácsony, a faluban egyre nőttek a mulatságok, felvonulások és fesztiválok száma. Az ünnep, az öröm, a vidámság, rengeteg embert vonzott, a falubeliek még egy nagy jászolt is felállítottak a templomban. A jászolban fekvő Jézust a gyermekek meglátogatták és még ajándékot is vittek.

Hirdetés

 

A két kisgyermek is szeretett volna valamit vinni Jézusnak, de sajnos nem volt semmi pénzük – közben a többi gyermek azon vitatkozott, hogy melyikük drága ajándéka nyeri el a kis Jézus tetszését. A két kisgyermek akkor is szeretett volna vinni valamit a kis Jézusnak, noha nem volt semmijük. Karácsony estéjén aztán mindenkinél korábban indultak el a templomba, és eldöntötték, hogy az útszélén található növényeket szedik csokorba, hogy azokkal díszítsék a bölcsőt. Amikor a többi gyermek is megérkezett a templomba, elkezdték gúnyolni a két szegény csöppséget, akiknek szemében a szégyen és a tehetetlenség könnyei kezdtek el gyülekezni.

Hirdetés

 

Ekkor azonban csoda történt – az útszéli gazok ragyogó vörös szirmú, csillagformájú virágokká változtak, olyan szépségesek voltak, hogy mindenki elámult. Ekkor értette meg mindenki, hogy a szeretet ajándéka a legszebb, és a legkedvesebb Jézus szemében – sokkal szebb és kedvesebb, mint a drága pénzért vett ajándékok. Azóta már nem gazként tekintenek az emberek a mikulásvirágra, a legnépszerűbb karácsonyi díszek egyike lett az egész világon. 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-12-12

Karácsonyfaválasztási kisokos – Szakértői tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztási kisokos mindenkinek, cikkünkből mindent megtudhatsz a karácsonyfák típusairól, nézzük, mit kell tudni a karácsonyfaválasztáshoz!

2019-12-17

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!

Hogyan lehet hosszúéletű, sokáig üde, friss a karácsonyfa? Cikkünkben erre adunk nektek választ, nézzük, mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig szép legyen a karácsonyfa!

2019-12-16

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Már nem elég, hogy van műfenyő, kitalálták a kaktuszalakú műfenyőt is. Mostani cikkemben elmondom, hol és mennyiért vásárolhatod meg a kaktuszkarácsonyfát!

2019-11-10

Viaszvirág – Megérintve megdöbbentő, mert tényleg valódi!

A viaszvirág gondozása, a viaszvirág nevelése, minden, amit tudni érdemes a viaszvirágról. Cikkünkben elmondunk nektek mindent a viaszvirágról.

2019-10-31

A magyar határtól pár percre található a világ legszebb orchideafarmja!

Nem messze a magyar határtól található Európa és talán a világ legszebb és egyben legnagyobb orchideafarmja. Ismerjétek meg közelebbről ezt az orchideafarmot, érdemes ellátogatnia ide mindenkinek!

2019-10-29

Az egyik legszebb pozsgás növény – A varjúháj gondozása, nevelése

A varjúháj az egyik legcsodálatosabb pozsgás növény, amelynek a helye a te kertedben is ott van. Most mindent megtudhatsz a varjúház gondozásáról, neveléséről!

2019-11-30

A téli hónapok legnagyobb sztárja – A fekete hunyor gondozása

A fekete hunyor a téli kertek egyik legnagyobb sztárja, ugyanis már decemberben elkezdni bontogatni virágait, és egészen márciusig gyönyörködhetünk a fekete hunyorban!

2019-12-05

Készítsünk isteni finom szaloncukrot saját kezűleg!

Nem muszáj a boltban megvenni, saját kezűleg is készíthetünk szaloncukrot, mostani cikkemben azt is elmondom, hogyan készíthetünk saját kezűleg szaloncukrot!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

fűfélék

a pázsitfüvek család tagjai. A termesztett fűfélék az ún. édesfüvek. Gyökérzetük bojtos.... Tovább

ecetsavas erjedés

a —> si1óban végbemenő erjedési folyamat; az —>ecetsav-baktériumok, a Coli... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0

Karácsony Karácsonyi díszek virág