Már megint méreg!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Marokkót lassan úgy fogjuk emlegetni, mint a mérgek hazáját. Ugyanis újabb két Marokkóból származó paprika- szállítmányról derült ki, hogy mérgező. Ráadásul ugyanaz a cég importálta, amely két hete is hozott be ilyen problémás terméket. Még márciusban derült ki, hogy egy paprika- szállítmány, mely az észak-afrikai országból származik 45-ször több permetszert tartalmaz, mint a megengedett érték.
Ez több hatóanyagból álló növényvédő szer méreganyagából állt. Most ugyanez a cég, ismét Marokkóból hasonlóan szennyezett tölteni való paprikát importált és állítása szerint tovább is exportálta azt - adta hírül a kétesáruk.hu. Annak idején hasonló volt a helyzet: a paprika nagy része kikerült az országból, igaz, néhány tonnát itthon ettünk meg belőle.

Most mindenesetre a hatóság emberei vizsgálják, hogy a kereskedő állításával szemben nem került-e a hazai üzletekbe is a paprikából. Biztos, ami biztos, az élelmiszer-biztonsági szervek az összes marokkói szállítmányt bevizsgálják, ami hazánkba érkezett.

A mérgezés egyébként tipikus példája a szabad európai piac okozta veszélynek: Európában betiltott szerrel, ráadásul technológia hibák sora között állították elő az afrikai országban a zöldséget. Az EU pedig simán beengedi határain belülre a szállítmányt, melyet csak utólag ellenőriz, mondván, a forgalmazó felelőssége az áru minőségét szavatolni. Aztán amikor baj van, akkor mindig csak utólag képes intézkedni, akkor is csak fél sikerrel. Ráadásul a harmadik, fejlődő országból származó paprika rontja az európai, ezen belül a magyar termelők üzletét. Olyan olcsón lehet behozni, amely tönkre is teheti a honi termelőket. És ez a helyzet általában más terményekkel is legyen szó csirkéről, paradicsomról, netán marháról, vagy sertéshúsról, őrölt paprikáról.
Hirdetés

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

vérvétel

Vér nyerése diagnosztikai célból (vérvizsgálathoz,szerológiai próbáhoiz) v.esetleg... Tovább

GK Emese

Szemescirok Cél: szemescirok Leírás:Alacsony növekedésû (120 140 cm), Kétvonalas... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés