Felborult a madár-"menetrend"

Felborult a madár-"menetrend"

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az enyhe ősz felborította a madár-"menetrendet", késnek a hideg évszakot nálunk töltő szárnyas vendégek és még itt van a délre költözők egy része is - közölte az MTI-vel hétfőn a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre.
Felborult a madár-

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A nemzeti park területéhez tartozó dinnyési Fertőt látva, a természetvédelmi őr gyakran lát még barna rétihéját, nagy pólingot, bíbicet és különféle parti madarakat, amelyek más zordabb éghajlatú években októberben búcsút mondtak már a fertőbéli tanyájuknak - mondta el Fenyvesi László. Ugyanakkor késnek a helyükre érkező madarak: elvétve tűnik fel a Velencei-tó környékén a vadlibáknak, a fenyőrigóknak, a süvöltőknek egy-egy kisebb - előőrsnyi - csoportja és nem jelentek még meg a kékes réti héják sem.

Hirdetés

A természetet és a madárvilágot jól ismerő szakember szerint a téli hónapokra érkező madárvendégek legalább egy hónapos késésben vannak. Tájékoztatása szerint a jelenség nem szokatlan, volt már rá példa más években is. Mint mondta, a közelítő tél legbiztosabb jele az lesz, ha egyszerre "mintegy vezényszóra" felkerekednek a még nálunk tanyázó költöző madarak és helyüket elfoglalják az északról érkező, nálunk telelő szárnyas "tranzit-utasok".

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

dajkatehén

a húshasznosítású tehéntartásban a borjakat szoptatva nevelik fel (—>borjúnevelés).... Tovább

anabiózis (lappangó élet)

egyes élőlények megfordítható élettani állapota; kedvezőtlen körülmények között... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés