A bankok hozzájárultak ahhoz, hogy az IKR Zrt. kettéváljon és így megoldódjon a cég 2,5 éve húzódó gazdasági krízishelyzete

Megoldódni látszik az IKR ZRt. helyzete

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Budapest, 2011. július 25., hétfő (MTI) - A bankok hozzájárultak ahhoz, hogy az IKR Zrt. kettéváljon és így megoldódjon a cég 2,5 éve húzódó gazdasági krízishelyzete - tájékoztatta Szakszon J. Attila, a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint a magyar mezőgazdaság egyik jelentős szereplőjének 2009. óta húzódó pénzügyi válságának megoldására kerülhet pont azzal, hogy a bankokkal folytatott hosszadalmas küzdelmet és tárgyalást követően megoldás született a céget érintő pénzügyi kérdésekben. A pénzintézetek közös nyilatkozatban adták hozzájárulásukat a megoldáshoz.


Mérséklődnek az IKR Zrt. pénzügyi terhei

Hirdetés

Az IKR Zrt. pénzügyi terhei mérséklődnek, továbbá a céget finanszírozó bankok - a CIB, az Erste, a K and H, az MKB, az OTP, valamint a Raiffeisen - ahhoz is hozzájárultak, hogy a társaság kettéváljon az imput anyag, vagyis a műtrágya, a növényvédő szer, valamint a vetőmag-értékesítést végző és a termelők finanszírozó tevékenységét ellátó IKR Agrárcentrum Kft.-re, valamint a gépforgalmazást és az ehhez kapcsolódó járulékos tevékenységeket végző társaságra.
Az Agrárcentrum Kft.-be kerülnek mind azok a tevékenységek, amelyek a cseh Agrofert csoport, a hitelterhekkel és egyéb kötelezettségekkel együtt átvesz az IKR Zrt.-től. Az IKR Zrt. pedig tovább folytatja a gépeladásokat és a gépértékesítéssel összefüggő szolgáltatások értékesítését. 
Az MTI kérdésére Fehér Zsolt, az IKR Zrt. közgazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: a táraság árbevétele 2008-ban még mintegy 100 milliárd forint körüli összeg volt, addig tavaly ez már csak mintegy 50 milliárd forintra rúgott. A társaságnak jelenleg 15,5 milliárd forint a hitelállománya.
A jelenlegi folyamatok várhatóan ez év őszén zárulhatnak le, ha a még nyitott üzleti ügyekben sikerül megállapodni és a versenyhivatal is hozzájárul az adás-vételhez.
Hirdetés

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gombaölo Chorus 75 WG

Almástermésűekben és csonthéjasokban lisztharmat, varasodás és monília, szőlőben... Tovább

Bodrog (Mv 282)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása korai, közepesen korai. A címeren található... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés