Állatok, akik megmenekültek

Állatok, akiket a szeretet és gondoskodás mentett meg

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Függetlenül attól, hogy egy nagy, vagy egy kicsi háziállatról van szó, a megunt, vagy elkóborolt kedvencek közül egyik sem képes sokáig túlélni az utcákon. 

Megmenekült állatok

Ebbe kevesen gondolnak bele, mint ahogy abba is, hogy egyetlen háziállat sem születik agresszívnek, hanem erőszakos nevelés és bánásmód eredményéül válnak azzá. Az alábbi igaz történetek nem csak azt hivatottak szemléltetni, hogy milyen csodás ereje is van a szeretetnek, hanem emlékeztetőül is szolgálnak arról, hogy az állattartás óriási felelősség, amit nem szabad félvállról venni!

 

Luna

Lunát nyolchónapos korában találták meg, és szinte lehetetlen volt megmondani róla, hogy valójában egy husky fajtájú kutya. Nagyon lesoványodott és egy fertőzés miatt alig volt rajta szőr. Új gazdájának köszönhetően azonban ma már úgy tündökölhet, ahogy egy huskynak illik.

 

Jingle

Jingle élete minden kutya rémálma volt: viadalokon kellett részt vennie, amelyek során súlyos sérüléseket szenvedett, lefogyott és rettenetesen félőssé vált. Egy idős pár talált rá és fogadta be őt. Napi 6 alkalommal elvitték sétálni, mert szemmel láthatóan ez nagyon megnyugtatta Jingle-t, aki ezt önzetlen szeretetével hálálta meg. A hála pedig hatott is – új tulajdonosát, Anne-t korábban szívproblémákkal kezelték, amiért gyakran kellett kórházba járnia, de a kutya érkezése óta sokkal jobb eredményeket mutatnak vizsgálatai.

 

Sophie

Sophie-ra egy februári napon találtak rá egy kupac szemét között. Mozdulatlan testét sebek és élősködők borították, és sürgős ellátásra volt szüksége. Számos gyógyfürdő és antibiotikum után sebei gyógyulni kezdtek, és kiderült róla, hogy imádja az embereket. Szívesen fogadja az öleléseket kétlábú barátaitól, azonban más kutyáktól még mindig nagyon fél.

 

Bruce

Bruce életének legfontosabb fordulópontja egy esős napon érkezett el, amikor Katherine Van Beek séta közben észrevette őt. Először nem is tudta, hogy egy kiscicát talált. A következő hetekben állapota egyre csak romlott, de nagyjából másfél nap múlva új erőre kapott. Két évvel később Bruce méltóságteljes, kedves és játékos cica, egykori énje pedig rossz emlék csupán. A következő oldalon folytatom!

Hirdetés

 

Megmenekült állatok

Xena

Xenára egy hátsó udvarban találtak rá, szinte élettelenül. Azonnal egy állatklinikára siettek vele, ahol még az állatorvosok is meglepődtek a szegény kutya állapotán – állításuk szerint sosem láttak még ehhez foghatót. Teljesen ki volt száradva, orra pedig tele volt sebekkel. A jelek szerint rettentetes körülmények közül sikerült megszöknie. A szuka kutyust a Hickey család fogadta örökbe, és éppen akkora segítségnek bizonyult számukra, mint fordítva. Jonny, az autista kisfiú ugyanis egészen addig nagyon zárkózott volt, amíg Xena meg nem érkezett. A négylábú családtagnak köszönhetően a fiúsokkal nyitottabbá vált, és édesanyja szerint sokkal többet beszél, mint régebben.

 

Kelley

Kelleyt egy járókelő vette észre, azonban közelebbről is meg kellett néznie őt, hogy rájöjjön, hogy egy kutyát talált. Kelly a sivatagban kóborolt, ahol súlyos, fájdalmas napégéseket szenvedett. Nem lehetett tudni, hogy mennyi ideig volt egyedül, de amint rátaláltak, azonnal állatklinikára vitték. Szerencsére az orvosoknak sikerült ellátni a sebeit, és habár nagyon sok fájdalmat kellett végigszenvednie, végül sikerült megmenteni őt. A két kép között egy nap telt el.

Hirdetés

 

Penny

Penny egy januári éjszakán jelent meg egy férfi ajtaja előtt. Nem tudni, hogy a vézna, kopasz, sebekkel borított, reszkető kutya hogy került oda, de annyi bizonyos volt, hogy valahonnan kidobták őt. Súlyos, atkák által okozott bőrfertőzésben szenvedett, amelyet ha nem kezelnek, akár végezhet is egy kutyával. Szerencsére egy héten belül változott az állapota, és sebei gyógyulni kezdtek. Új, szerető családra talált, előző gazdáját pedig letartóztatták.

 

Megmenekült állatok

Samuel

Samuel élete nem sokon múlott. Veszélyesen sovány volt, szemei pedig fel voltak dagadva. Több betegség is kínozta. Két évet töltött elzárva, így nem tudta, hogy hogyan reagáljon az emberekre. Új otthonában elkezdett rendesen enni, visszatért látása és kezdte felismerni a dolgokat maga körül. Először még lépkedni sem tudott magától és rettegett saját árnyékától és tükörképétől. Ma már semmitől sem kell félnie, és boldog cicaként élheti le mind a kilenc életét új gazdájánál.

 

Hercules

Herculesnek egy telep volt az otthona. Valahányszor egy autó érkezett, Hercules feltette a mancsait az ablakba, és vágyakozóan nézte az utasokat, hátha valaki hazaviszi őt. Nem ő volt azonban az egyetlen kutya a telepen – durván 800 társával együtt próbált túlélni a borzasztó körülmények között. Először a kiskutyákon és az idősebbeken próbáltak segíteni, mert nekik volt a legnehezebb dolguk, és mivel Hercules a két korosztály között helyezkedett el, és egészségesnek is tűnt, sokáig senki sem foglalkozott vele. Szerencsére aztán megtörtént a csoda, azóta pedig új otthonában élvezheti az életet.

 

Valentino

Volt idő, amikor senki sem akart Valentino közelébe menni. A cica képtelen volt kinyitni a szemét, mert folyamatosan viszketett neki. Végül a Leave No Paws Behind alapítója segített neki. Amint meglátta, rögtön magához vette őt. Ma már boldog családban él, nem fél a kutyáktól és úgy viselkedik, mint minden más cica.

 

Fox

Foxra egy régi benzinkúton találtak rá, amint éppen egy régi fotelban aludt. Életét egy másik kóbor kutya, Tess mentette meg, aki felhívta rá a közelben járók figyelmét. Először azt hitték Foxról, hogy csak soványka, de mint kiderült róla, tele volt élősködőkkel és sebekkel, ráadásul fogai is töröttek voltak. Az állatorvosnál kapott egy játékelefántot, ami valószínűleg az első játék volt, amit életében szerethetett.

 

Forrás: brightside.me

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-02-12

Michelin-csillagos éttermekben szolgálják fel a mókusokat

Elszaporodtak a keleti szürkemókusok az Egyesült Királyságban, az emberek megoldást keresvén arra jutottak, hogy megeszik a kis rágcsálókat. Nem is tudom, hogy mit mondjak erre.

2019-01-23

110 kedvencével él együtt az elszánt állatbarát

Több mint száz állatával él együtt a vegán állatbarát, most őt ismerthetitek meg egy kicsit közelebbről. Elképesztő a története, érdemes nektek is elolvasnotok cikkünket!

2019-01-18

A boldogság csodálatos kék madara – Ismerkedj meg a jégmadárral!

A boldogság tengerkék színben pompázó, csodálatosan szép madarát mutatjuk most be nektek, a cikkből kiderül, miért nevezik a jégmadarat a boldogság kék madarának!

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-02-09

A disznózsír fantasztikus hatásai

A disznózsírnak fantasztikus hatásai vannak szervezetünkre, ezt viszont csak kevesen tudják. Most elmondjuk nektek, miért kellene többször disznózsírt fogyasztanotok!

2018-12-23

Így szabadulj meg természetes módon a bolháktól otthonodban

A bolhák rengeteg kárt tudnak okozni, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek tanácsait, most megtudhatjátok, hogyan szabadulhattok meg a bolháktól természetes módszerekkel, könnyedén!

2018-12-08

Szent Miklós segítői, ismerjük meg a rénszarvasokat közelebbről!

A rénszarvas egy nagyon különleges állat, és nemcsak azért, mert a Mikulás segítője! Cikkünkben olyan érdekes információkat tudhattok meg a rénszarvasokról, amit eddig nem hallottatok!

2019-01-05

1300 kutyának segített otthont találni 3 év alatt, pedig csak 7 éves!

Mindössze hét éves a kisfiú, mégis olyan példát mutat az embereknek, hogy az megsüvegelendő, nem véletlenül kapta meg az Év Gyermekének járó elismerést, ismerjétek meg ti is Roman McConn történetét!

További cikkek ebben a témában
Állat Állatok Állatorvos

értékmérő tulajdonság

1. (növ.) A vetőmag v. vetőanyag számszerűsíthető külső és belső tulajdonsága, amelyből... Tovább

vagyon

a mg. vállalat eszközeinek összessége: összetevődhet beruházott v.-ból, forgó-v.-ból,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés