A tejtermelők különleges támogatása még június 9-ig igényelhető.

Hirdetés

Még igényelhető a tejtermelők különleges támogatása

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Budapest, 2011. június 2., csütörtök (MTI) - A tejtermelők különleges támogatása még június 9-ig igényelhető - közölte a Magyar Agrárkamara az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Támogatás a tejtermelőknek
Ezt a támogatást azok kérhetik, akik legalább egy hektár, egységes területalapú támogatásban részesülő termőfölddel rendelkeznek, nyilvántartott és igazolt tejtermelést folytatnak, emellett a gazdaságuk olyan területen van, amely gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny.
Az idei különleges hátrányok kezelését szolgáló támogatás eredeti határideje május 16. volt, de az azt követő 25 napig június 9-ig igényelhető - hívja fel az érintettek figyelmét az agrárkamara. Megjegyzi: ebben az esetben a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökken.
A tejtermelőket sújtó különleges hátrányokat az Európai Unió támogatással igyekszik enyhíteni, erre a célra 2010-ben 46 millió eurót - azaz 12-13 milliárd forintot - engedélyezett. Az idén az esedékes területalapú támogatás (SAPS) keretösszeg maximum 3,5 százalékát Magyarország továbbra is erre a támogatásra fordíthatja.
A beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkező tejtermelők a saját gazdaságukban a 2010-2011-es kvótaévben megtermelt és értékesített tej után jogosultak erre a támogatásra.

Hirdetés


Kik azok a tejtermelők akik támogatást kaphatnak?

HirdetésAzok a tejtermelő gazdák kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha-állománya szerepel a nyilvántartási rendszerben, telephelyük gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár területalapú támogatásra (SAPS) jogosult területtel. A támogatást legkésőbb 2012. június 30-ig fogják kifizetni - tartalmazza a Magyar Agrárkamara közleménye.

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

heteroméria

a különböző, nem allél gének ellentétes hatása egy tulajdonság kialakításában. (gén-kölcsönhatás) Tovább

génbank

az élővilág valamennyi fajának, fajtájának, valamint változatának fenntartását és... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.