Friss hírek
Így készül a méhek kincse: a propolisz
2024/03/21
A propolisz, más néven méhszurok, a méhek által gyűjtött gyantaszerű anyag, melyet a kaptár védelmére és fertőtlenítésére használnak. Számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre is, így nem csoda, hogy sokan keresik a méhészeknél. De vajon hog...
Ez a titka a hagyományos dödöllének, ami önmagában is isteni étel
2024/03/22
A dödölle a magyar konyha egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb étele. Főtt burgonyából és lisztből készül, és bár a hozzávalók nem bonyolultak, a tökéletes dödölle elkészítése némi trükköt igényel. A legtöbb recept búzalisztet javasol a dödölle tés...
Így locsold a tavaszi hagymás virágokat
2024/03/18
A hagymás növények, mint például a jácint, nárcisz vagy tulipán gondozása során a locsolásuknál több fontos szempontot is figyelembe kell venni, hogy egészségesek és boldogok maradjanak. Mi lehet a titok, hogyan érdemes locsolni a hagymás növényeket?...
Ezért nem szabad halogatni a leander metszését
2024/04/03
A leander egy csodás mediterrán növény, ami hazánkban is egyre népszerűbb, sok kertet díszít. Bánni azonban nem olyan egyszerű vele, van egy-két nagyon fontos dolog, amire feltétlenül oda kell figyelni. Például a késői metszés is nagy problémákat oko...